Charles Leclerc, Ferrari'nin Rusya'da nasıl bir performans sergileyeceğinden pek de emin olmadığını soyledi. Ferrari, son uc yarışta uc pole pozisyonu ve uc galibiyet almayı başardı. Gosterdiği bu harika performansın ardından Ferrari'nin Sochi'de de guclu olması bekleniyor. Bununla birlikte Charles Leclerc ne kadar hızlı olacaklarından pek de emin değil. "Bilmiyorum. Singapur'da bu kadar hızlı olmamıza cok şaşırdık. Burada aynı hikaye olup olmayacağını bilmiyorum. Singapur hafta sonunu gecirmeseydik, favori olduğumuzu duşunerek buraya gelmezdik. Mercedes burada her zaman cok hızlıydı ve yıllardır burada kazanıyorlar, bu yuzden onları yenmek zor olacak. Ancak Singapur'daki performansı gordukten sonra kendimize biraz daha fazla guveniyoruz, bu yuzden onlarla mucadele edebilecek miyiz goreceğiz. Kolay bir hafta sonu olmayacak. Suzuka'nın yine kolay bir hafta sonu olmayacağını duşunuyorum. Ancak, yuksek yere basma gucu pisti olan Singapur'da hızlıydık, duşuk yere basma gucu pisti olan Monza'da da hızlıydık. Olumlu gorunuyor. Zirvede kalıp kalamayacağımızı zaman gosterecek. Son uc yarış bizim icin cok olumlu gecti ve Singapur hoş bir surpriz oldu. Umarım bu şekilde devam eder." Leclerc, ilk yarışların ardından yaklaşımını değiştirdiğini ve bunun kendisini daha hızlı hale getirdiğini dile getirdi. "Neden bilmiyorum ama sıralama turlarında cok gucluyum. Son sekiz yarıştır kendimi aracta iyi hissediyorum. Yaklaşımımı biraz değiştirdim. Hangi yarışta olduğunu tam olarak hatırlayamıyorum, ancak değiştirdiğimden beri kesinlikle işler cok daha iyi gidiyor. Şimdilik her şey yolunda. Garajın kendi tarafıma bakmaya calışıyorum ve kendimi geliştirmeye calışıyorum. Boyle devam etmeye calışacağım. ” “Yıla başlarken kendimi araca adapte etmeye calıştım, birkac yarıştan sonra bunun doğru bir yol olmadığını anladım ve takımdan, aracı bana uyarlamasını istedim ve sonra ileriye doğru oldukca buyuk bir adım attık. Ardından en doğru zihniyetine sahip olduğumu sanmıyorum, ki kendimi değiştirdim. Q1'den Q3'e adım adım giden bir yaklaşıma sahip oldum. Sonunda en iyi zamanı Q3’te bulmaya calıştım. Bu benim sıralama hızımı yardımcı oldu. Bunların hepsini yarıştan sonra neyin yanlış gittiğini, neye ihtiyacım olduğunu ve yaptığım şeyi analiz etmeye calışarak yaptım. Karşılığını alıyorum gibi gorunuyor. ” Rusya’da yağmur bekleniyor ve bunun kendileri icin iyi olup olmadığı sorusuna, “Bence bu yıl yağmurlu gecen birkac seansta oldukca hızlıydık ve yağmurlu havayı seviyorum. Umarım olumlu olur. Red Bull ve Mercedes'in de bu şartlarda cok guclu olmasını bekliyorum. Kolay değil ama eğer yağmur olursa nasıl olacağımızı goreceğiz. ” yanıtını verdi. İnternet Haber