Kimi Raikkonen, Formula 1'de bu kadar uzun sure kalmayı beklemediğini kabul ediyor. Kimi Raikkonen şimdiye kadar 307 Grand Prix'ye katıldı ve bu hafta sonu Michael Schumacher'i de geride bırakacak. Artık Rubens Barrichello ve Fernando Alonso'dan sonra en cok yarışan ucuncu isim konumunda yer alan Raikkonen, bu rekorla ilgilenmediğini soyledi. "Kesinlikle bu kadar uzun sure kalmayı hayal etmiyordum. Formula 1'i daha erken bırakmayı umuyordum ve aslında yaptım da. Ama sonra geri dondum." "Hep daha erken bırakacağımı duşundum. Bunu 2009 yılının sonunda yaptım ama kariyerimin nasıl sonuclanacağı konusunda net bir planım yoktu. Ben sadece yarışlar kazanmak ve dunya şampiyonu olmak istedim." "İlk başladığımda ne kadar performans gostereceğimi bilmiyordum ve en az bir veya iki sezon sureceğimi umuyordum. Belirgin şekilde daha uzun surdu, ancak daha once kendim icin bir son tarih belirlemedim. Olabildiğince iyi performans gostermeye calışıyorum ve bunu yaparken yarışların tadını cıkarıyorum. Sonrasında her şeyin nasıl gideceğini goreceğiz. "Devam etmekten memnunum. Ancak 'Vay, cok fazla Grand Prix'ye katıldım ve bu gercekten harika!" gibi bir duşunce yapım yok. Sonuclar benim icin daha onemli. Belki bir kariyerimi tamamladıktan sonra, yarıştığım sure benim icin bir anlam ifade eder, ama şimdi hicbir anlamı yok." “Kendimi iyi hissettiğim ve eğlendiğim surece devam edeceğim. Kendimi rekabetci hissettiğim ve yarışların tadını cıkardığım surece kalacağım. Ancak yarışlar ve rakamlar hakkında bir duşuncem yok. Kariyerim bittiği zaman geriye donup bakacağım ve o zaman belli bir anlam ifade edecek." Kimi Raikkonen, Sochi'de nasıl bir performans gostereceklerinden emin değil. "Asla kesin olarak bilemezsiniz, ama burada sonucların daha iyi olacağını umuyorum. Singapur'da bir puan kazandık, bu o kadar da harika değil. Doğrusu aracımız kerbler uzerindeki carpmalara ve Singapur pistinin diğer ozelliklerine en iyi şekilde uymuyor. Burada işlerin nasıl yuruyeceğini gorelim. Umarım daha rekabetci oluruz." İnternet Haber