Antonio Giovinazzi, mevcut performansını korumayı hedeflediğini soyledi. Belcika GP'de iyi goturduğu yarışta hata yapan İtalyan pilot, Monza'daki ev yarışında dokuzuncu oldu ve ardından 10 saniyelik bir ceza almasına rağmen Singapur'da 10. sırada yer aldı. Deneyimli takım arkadaşı Kimi Raikkonen cadde pisti olan Singapur'da ciddi sıkıntılar yaşadı ve Toro Rosso pilotu Daniil Kvyat ile carpışmadan sonra bitiş cizgisine ulaşamadı. Ancak Singapur Grand Prix'sinde, 25 yaşındaki İtalyan surucu icin kesinlikle hoş olan başka bir an daha vardı; Giovinazzi birkac tur boyunca yarışın lideriydi. Sochi'de konuşan İtalyan surucu, “Bu bolumu bircok kez izledim! Harikaydı. Diğerleriyle kıyaslandığında farklı bir taktikteydik fakat zaman tablosunda 1. sırada yer almak guzeldi. Son kez -2016'da- GP2'deki son yarışımda liderdim." "Sanırım Singapur'da daha iyi bir sonuc alabilirdik. Ancak guvenlik aracı yanlış zamanda girdi. Bu olmasa, belki de sekizinci olabilirdim." "Genel olarak biraz şanssızdım, ama bence yarış sonunda ikinci pit stop yapıp yumuşak lastiklere gecmemiz sayesinde iyi sonuclar aldık. Sonuc olarak 10. sıra sayesinde bir puan kazandım. Bu hem benim icin hem de takım icin iyi." "Şimdi iyi ruh halinde olmamız icin bir sebebimiz olduğuna inanıyorum. Sochi'de aynı cizgide ilerlemeye devam etmeliyiz. Onceki iki yarışın sonucları bana guven veriyor ve yakaladığımız başarıyı geliştirmek istiyorum. Zaten cok daha rahat suruyorum." "Bu hafta sonu Sochi'de iyi olabileceğimden eminim. Bu pisti cok iyi bilmiyorum, gecen yıl yalnızca bir Cuma antrenmanına katıldım ancak Singapur'da benzer bir durumdaydım ve buna rağmen yarışa hızlıca adapte oldum. ” Singapur’da ceza almasıyla ilgili ise şunları ekledi: "Cadde pistleri cok dar ve olmam gereken hızda suruyordum. Hakemler cok yakın olduğuma karar verdi, ancak bence oldukca guvenli davrandım. Zaman cezasının sonucumu etkilememesi iyi oldu. Belki o anda biraz daha yavaş gidebilirim. Hakemler bana bir dahaki sefere daha fazla yavaşlamam gerektiğini soyledi. Ben de bunu hesaba katacağım. ” İnternet Haber
- ReadBull.net
- Kültür & Yaşam & Danışman
- Spor
- Spor Haberleri
- Giovinazzi performansını korumak istiyor