Daniel Ricciardo, Formula 1 yonetiminin gelecek sene ters grid uygulamasına gecme isteğinin caresizliktenmiş gibi gorunduğunu soyledi. F1 2020'de bazı yarışlarda ters grid formatını test edecek gibi gorunuyor. Bu formatta sıralama gunu sıralama pozisyonları icin bir yarış yapılacak ve o yarışa pilotlar, şampiyonadaki puan durumuna gore ters bir şekilde sıralanacaklar. O yarışın sonucu, pazar gunku yarışın sıralamasını belirleyecek. Bu plan, Formula 1 pilotlarından destek bulmadı ve bircok pilot buna karşı olduğunu dile getirdi. Ricciardo, "Bunun icin doğru zaman olduğunu duşunmuyorum. Harika olduğunu duşunmuyorum. 2021 planları olması gerektiği gibi calışırsa, o zaman format değiştirmeye bir gerek kalmayacak." "Bu şekilde hafta sonunun etkisi azalır. Takip ettiğim bazı sporlarda da boyle durumlar oldu. Ters grid gibi planlar devreye girerse, spor etkisini yitirebilir." "2021'de yeteri kadar değişiklik yapıyorlar. Ters grid planı biraz aşırı gorunuyor. Bu kadar caresiz durumda olduğumuzu duşunmuyorum." "Dediğim gibi, sevdiğim bazı sporlarda bu tur şeyler oldu. UFC'yi seviyorum ancak onlar dovuş sanatı ile her şeyi karıştırdılar. Her hafta sonu dovuşuyorlar. Bu taraftarlar icin harika ancak surekli olarak dovuştuklerini izleyince, gittikce ilginiz ve heyecanınız azalıyor cunku her zaman karşınızda oluyorlar." "Yarışlarda da bu olabilir. Her zaman yarış olursa, ters grid gibi planlarla sonucları manipule ederlerse, bu şekilde spor değerini kaybedebilir." "Bu acıdan evet, sıralamaların olduğu gibi kalmasını tercih ederim." dedi. Ricciardo, pilotların bu konuda yaptıkları eleştirilerin Grand Prix Suruculer Birliği'nde kararlaştırılmış bir şey olmadığını soyledi. Ricciardo, "Bu konu, pilotların cok fazla sinirlenmesine neden olan bir şey. Bazı şeyler bizim onumuze medya sayesinde geliyor. Kural koyucular bunları konuşuyorlar ve biz oğrendiğimizde, neden o ana kadar bize soylenmediğini duşunuyoruz." "Bu yuzden son senelerde bazı konularda pilotlar olarak, ekip gibi mucadele veriyoruz. Bu şekilde karar surecinde daha fazla yer almaya calışıyoruz. Yıllarca pilotlara sorulmadan bazı kararlar alındı. Biliyorsunuz, bizler pilotlar olarak gosterinin merkezinde yer alıyoruz. Alınan kararların bedelini biz oduyoruz." "Gercekten, bizim fikirlerimizin herkesin fikrinden daha değerli olduğunu duşunuyoruz. Bu konuda gelişme kaydediyoruz ancak yine de her zaman bizi goruşmelere dahil etmiyorlar. Gecmişte hic etmemişlerdi." dedi. İnternet Haber