Max Verstappen, Gelecek yıl Red Bull Formula 1 takımındaki takım arkadaşının kim olacağına dair yurutulen surecin bir parcası olmak istemediğini soyledi. Pierre Gasly, kotu performans gostermesinin ardından Toro Rosso'ya geri gonderilirken, yerini caylak pilot Alex Albon aldı ve Verstappen'in yeni takım arkadaşı haline geldi. Red Bull, ikinci koltuk icin kendi pilot havuzundan birisini secmek istiyor. Bu ismin Daniil Kvyat olmayacağı kesinleşirken, Gasly veya Albon'dan birisinin gelecek yıl Verstappen'in Red Bull'daki takım arkadaşı olması bekleniyor. Red Bull'un kararıyla ne kadar ilgilendiği sorusuna Verstappen, "Bu onlara bağlı olan bir şey. Ben bir karar faktoru değilim ve olmak da istemiyorum. Yanımda kimin olduğunu umursamıyorum ve buna onlar, yani patronlar karar verecekler." yanıtını verdi. Şuana kadarki takım arkadaşları hakkında konuşan Verstappen, "Alex iyi, onunla calışmaktan zevk alıyorum, gercekten cok rahat." "Ama Pierre'den bir farkı yok. Pierre'le calışmaktan da cok zevk aldım. Aynı zamanda cok iyi birisi. Pierre'in Toro Rosso'da yaptıkları icin mutluyum, Singapur'da iyi bir performans sergiledi ve bu onu daha rahat hale getiriyor." "Ama Alex'e donersek, aracı oldukca benzer tarzda kullanıyoruz. Elbette herksin kendi tarzı var ama sanırım ikimiz de aynı şeyleri istiyoruz. Bu da takım icin onemli bir şey." dedi. İkinci koltuk icin Albon, şu anda en iyi pozisyonda olan isim konumunda yer alıyor ve genc surucu hem Christian Horner hem de Helmut Marko'nun desteğini almış durumda. Albon, "Kendimi bulmama ve takımdan bir şeyler oğrenmeme izin verdiler. Sorulara acıklar. Cok fazla baskı olduğunu duşunen pek cok insan var ama şu anda gercekten baskı yok. Bu sadece oğrenmek ve nasıl gittiğini gormekle ilgili." "Gelecek yıla ve tum bu konuşmalara odaklanmıyorum. Şu anda her yarıştan en iyisini cıkarmaya odaklandım. Gunun sonunda sonucların onemli olacağının farkındayım." "Şu anda benim icin belli bir hedef yok. Sadece yarışlara katılıyoruz. Cok az yarış kaldı ve beni herhangi bir şekilde zorlamıyorlar." dedi. İnternet Haber