Red Bull pilotu Max Verstappen, aracın hızının kendileri icin hoş bir surpriz olduğunu soyledi. Max Verstappen, Rusya'daki ilk seansta ikinci olurken, ikinci seansta guclu bir performansla en hızlı isim olmayı başardı. Seans sonrası konuşan Hollandalı pilot, "Ozellikle Singapur'da gecirdiğimiz zor hafta sonundan sonra hoş bir surpriz oldu ve burada neyin yanlış gittiğini anlamaya calıştık. Hafta sonu şimdiye kadar oldukca olumluydu." "Sıralama turlarından sonra ceza alacağız, bu yuzden normal şekilde sıralama turlarına katılacağız. Ceza yuzunden cok buyuk bir hayal kırıklığı yaşamadım cunku burada geciş yapabilirsiniz ve eğer hızlıysanız yukselebilirsiniz." "Şimdilik neler olacağını bilmiyorum. Şu anda bir şey soylemek icin biraz erken ama en azından olumlu bir başlangıc yaptık." dedi. Performansın surpriz olup olmadığı sorusuna Verstappen, "Bilmiyorum. Singapur’da garip bir hafta sonu vardı ve bir şeyleri yanlış yaptık. Şimdi buraya geldik ve arac gercekten iyi calışıyor, ozellikle de son sektor cok iyiydi." "Birinci sektorde uzun bir duzluk var. Ucuncu viraj tam gaz geciliyor yani temelde duzluk diyebiliriz. Buna rağmen hÂl cok rekabetciyiz. Bu yuzden olumlu bir gun oldu, aracla ilgili birkac şey denedik ve işe yarıyorlardı." "Motorda yeni versiyona gectiğimizden beri daha gucluyuz. Şimdiye kadar olumlu gorunuyor ama elbette sadece cuma gunundeyiz ve gelişebilecek daha pek cok şey var. Şimdi sadece kendi programımıza odaklandık ve aracta en iyi dengeyi yakalamaya calıştık. Bu da şimdiye kadar iyi calıştı." yanıtını verdi. Ceza yuzunden pişmanlık duyup duymadıkları sorusuna ise, "Hayır, hic de değil. Cunku burada, eğer hızlıysanız rakiplerinizi gecebilirsiniz. Cezaları yargılamak cok zor. Singapur'un bu kadar zor gececeğini duşunseydim, o zaman cezayı orada almış olabilirdik. Şimdiye kadar her şey cok iyi gidiyor ve sadece beş sıralık bir ceza alacağız." yanıtını verdi. İnternet Haber