Sebastian Vettel, Ferrari'nin son donemdeki yukselişine dair acıklama yaptı ve yol tutuşu seviyesinde artış bulmaları sayesinde artık ayarlarda daha ozgur hareket edebildiklerini soyledi. Takvimdeki her pist, takımlar tarafından pist yapısına gore lastikler icin on tarafı ya da arka tarafı kısıtlı olarak değerlendiriliyor. Vettel, Ferrari'nin artık daha dengeli bir araca sahip olması sayesinde sınırları daha iyi bir şekilde keşfedebildiğini, Singapur GP guncellemelerinin bu acıdan ciddi bir adım olduğunu soyledi. Ferrari, Singapur GP guncellemelerinin yardımıyla yuksek yere basma gucune sahip pistte beklenmedik bir duble sonucu elde etti. Vettel, "Genel olarak hangi yoldan gideceğimizi anladık. İlk olarak ayarlarla tepki verebildik. İkinci olarak, Singapur'a getirdiğimiz paket doğru yolda bir adım oldu. Bu bize genel olarak daha fazla yere basma gucu ve yol tutuşu sağladı." "Bunları yapınca, ayarlar konusunda da daha serbest olduk ve pist sınırlarını daha fazla zorlamaya başladık." "Umarım bu noktadan sonra, Singapur'a getirdiğimiz guncellemelerle ayarları daha fazla keşfetme konusunda ozgur oluruz ve bu sayede bazı yarışlarda arkadan, bazı yarışlarda onden bizi kısıtlayan dingilde daha iyi iş cıkarabiliriz" "Aracın dengesini değiştirdiğinizde, virajın bazı bolumlerinde on taraf ya da arka taraf gucsuzleşebilir. Bu acıdan sadece on taraf ya da arka tarafın zayıf olduğuna dair bir cevap vermem doğru olmaz." "Bulmamız gereken şey, daha fazla yol tutuşu. Boylece ayarlarda oynama acısından daha ozgur olabiliyoruz ve pist gereksinimlerine gore istediğimiz yoldan ilerleyebiliyoruz." dedi. Vettel, yarış galibinden 1 dakikayı aşkın fark yedikleri Macaristan GP doneminde takım olarak kayıplarda olduklarını kabul etti. Vettel, "Geriye donup baktığımızda, Macaristan'da cok rekabetci değildik ancak arac icerisindeki hislerimiz iyiydi. Ayarları daha iyi anladığımızı duşunuyorum. Daha oncesinde cok fazla şey denemiştik, bu yuzden biraz yolumuzu kaybetmiş olduk. Ancak bu adil bir durum. Denemek istemiştim." dedi. Vettel, Singapur GP'de elde ettikleri zaferin moral acısından takıma buyuk destek verdiğini yine de bunun her tur pistte rekabetci olacakları manasına gelmediğini soyledi. Vettel, "Tabii ki bu bize cok fazla guven verdi cunku Singapur'da o kadar guclu olmayı beklemiyorduk. Yeni parcalar gercekten iyi calıştı ve bizi one taşıdı." "Umarım Sochi'de de pole pozisyonu ve galibiyet icin mucadele edebiliriz. HÂl daha iyi yapabileceğimiz ve yapmak zorunda olduğumuz şeyler olduğuna inanıyorum ancak yine de iyi bir adım attık." "Genel olarak kesinlikle doğru yolda ilerliyoruz. Ancak iki farklı tur pistte kazanmamızın ardından her yerde kazanabileceğimizi duşunmek yanlış olur." "Mercedes hÂl her yarışı kazanabilecek pozisyonda, bu acıdan yenilmesi gereken, kıstas olabilecek takım onlar. Bizim olmak istediğimiz yer, ideal olarak daha onunde olmak istediğimiz yer onların pozisyonu." "Bunun icin cok calışmamız gerekiyor ancak yine de sonuclar doğru yolda olduğumuzu gosteriyor." dedi. İnternet Haber
- ReadBull.net
- Kültür & Yaşam & Danışman
- Spor
- Spor Haberleri
- Vettel: "Ferrari, ayarlar konusundaki ozgurlukten faydalanıyor"