Yeniden yarışlar kazanabilmek adına cozum arayışına giren McLaren, 2021 yılında Mercedes motoruna geri donmeye hazırlanıyor. McLaren, gecen yıl Honda'dan Renault motoruna gecmesinin ardından iyi bir ilerleme kaydetmeyi başardı ancak 2020 sonunda mevcut sozleşme bitiyor ve atılacak adım yeni takım patronu Andreas Seidl tarafından yapılan değerlendirmenin bir parcası olacak. 2021'deki yeni kuralların gridin onune donme şanslarını arttıracağının farkında olan Woking merkezli ekip, kendi ruzgar tunelini hazırlamak gibi iddialı bir plan acıkladı ve şimdi de motor seceneklerine yakından bakıyor. Motorsport.com, tercih edilecek seceneğin Mercedes'in muşterisi haline gelmek olduğunu oğrendi. Taraflar goruşmelerde onemli bir ilerleme kaydetti ve anlaşmanın yakın olduğu iddia edildi. McLaren bu sezon Renault ile iyi bir adım atmayı başarsa da ozellikle dayanıklılık tarafında yaşananlar İngiliz ekibin goruşlerini olumsuz etkilemiş durumda. McLaren, 1995-2014 yılları arasında Mercedes'le yarıştı ve hem son galibiyetini, hem son pole pozisyonunu hem de son podyumunu Alman ureticiyle aldı. İngiliz ekip son suruculer şampiyonluğunu 1998'de Mika Hakkinen ve 2008'de Lewisa Hamilton'la yine Mercedes motoru kullanırken aldı. Bununla birlikte Mercedes, Williams'la 2025'e kadar muşteri motoru anlaşması imzaladı ve bu da McLaren'ın dorduncu muşteri olmak icin FIA'dan onay alması gerektiği anlamına geliyor. F1 Sportif Yonetmeliği'nin 8.3. Maddesi'ne gore bir motor ureticisi FIA'nın izni olmadan ucten fazla takıma motor tedariği yapamaz. Racing Point ile ekstra bir muşteri anlaşması icin yonetim organından bir onay gerekse de, bu sadece bir formalite olacak. McLaren'ın Mercedes'e gecişi gelecek icin Renault'yu muşteri takımı olmadan bırakacak. Ancak Fransız otomobil ureticisi tamamen kendi calışmalarına odaklanabileceği icin mutsuz olmayacak gibi gorunuyorlar. İnternet Haber
- ReadBull.net
- Kültür & Yaşam & Danışman
- Spor
- Spor Haberleri
- McLaren, 2021'de Mercedes'e donebilir!