Daniil Kvyat, Rusya GP'de ozel bir kask tasarımıyla yarışmasını engelleyen kuralları 'şaka gibi' olarak yorumladı. Kvyat, Rusya GP'ye ozel yeni beyaz, kırmızı ve mavi renklerinden oluşan bir kask hazırlattı. Ancak yarış oncesinde FIA, Kvyat'a bu kask tasarımı icin izin vermediğini cunku İtalya GP'de de kendisinin normalden farklı bir kask tasarımıyla yarıştığını soyledi. Kvyat, bu kuralın farkında olmadığını ve bunun tam anlamıyla 'şaka gibi' olduğunu soyledi. Kvyat, "Bu iyi kask. Umarım gorebilmişsinizdir. Yani bilemiyorum. Herkese gostermek icin garajda bıraktım. Bu şaka gibi ama boyle, kural kuraldır." "Tasarımcım Jens Munser'le sıra dışı bir şey uzerinde calıştık. Rus bayrağı teması var. Sadece biraz farklı ama aynı zamanda basit. Tasarımdan memnunum." "Belki yarın kullanabilirim, goreceğiz. Neler olacağını bilmiyorum ama doğruyu soylemek gerekirse Formula 1'de surucunun kask tasarımlarından daha buyuk sorunlar var." Pierre Gasly de takım arkadaşının yorumlarına destek verdi. Gasly, "Bu bir sacmalık. Gercekten sacmalık. Padokta, kask değişimi konusundaki endişelerimizden daha buyuk sorunlar var. Ozelikle ev yarışında bunun yapılmasını aptal buluyorum. Daniil icin uzgunum." dedi. Fransız surucu, Anthoine Hubert icin Monza'da ozel bir kask tasarımı kullanmıştı ve şimdi Honda'nın ev yarışında yeni bir kask tasarımıyla yarışması mumkun olamayabilir. Toro Rosso temsilcileri, cuma gunu konuyu goruşmek icin Masi ile goruşmeyi planlıyorlar. İnternet Haber