Robert Kubica, cuma gununun ardından aractaki en kotu gunlerinden birisini gecirdiğini soyledi. Cuma gunku ilk seansta nispeten iyi bir performans gosteren Robert Kubica, ikinci seansta cok geride kaldı ve takım arkadaşının bir saniye gerisinde son sırada yer aldı. Gunun ardından acıklamalarda bulunan Polonyalı surucu, direksiyon başında gecirdiği en kotu gunlerden birisi olduğunu ve hayal kırıklığı yaşadığını soyledi. Kubica, "Bu aracın direksiyonunda gecirdiğim en kotu gunlerimden biriydi. Denge ve cekiş yoktu. Arac surekli olarak kayıyordu." "Sochi gibi bir pistte aracınız boyle davrandığında hicbir şey yapamıyorsunuz. Girişte dengeye ve aracta guvene ihtiyacınız var, ama bu yoktu." "Lastik sıcaklığının olması gerekenden daha yuksek olduğunu duşunuyorum. Surekli kayma nedeniyle ust kısım cok fazla aşındı." "Genelde lastik kademeli olarak ısındığında, bir noktada mukemmel bir tutuş sağlıyor. Ancak şimdi durum boyle değil. Lastikler herhangi bir noktada pisti tutmuyordu. Yapacak hicbir şey yok. Tum verileri kontrol etmeniz ve devam etmeniz gerekiyor." dedi. Bunun Russell ile aradaki buyuk farkı acıklayıp acıklamadığı sorusuna, "Bilmiyorum. Fark gercekten cok buyuk, ama zaten soyledim; bu arabanın direksiyonunda gecirdiğim en kotu gunlerden biriydi. Cumartesi gunu her şeyin nasıl gideceğini goreceğiz." yanıtını verdi. İnternet Haber