Formula 1 Petrol Ofisi Turkiye Grand Prix'sini kazanarak ucuncu kez İstanbul Park'ta adını zirveye yazdıran Ferrari pilotu Felipe Massa, mutluluğunu, ''artık Turk pasaportu alacağım'' sozleriyle dile getirdi. Yarış sonrasındaki basın toplantısında konuşan Felipe Massa, Vodafone McLaren Mercedes'ten Lewis Hamilton'ın kendisini oldukca zorladığını kaydetti: "Bu baskısı yarış boyunca devam etti. Oldukca hızlıydı ve beni gecti de. Ama ben kazanma fırsatım olduğunu duşunuyordum. Uc pit stop stratejisi iyimser bir strateji oldu onun icin. Zor oldu ama başardım." F1 kariyerinin ilk birinciliğini elde ettiği İstanbul'da ust uste ucuncu mutlu sona ulaşan Brezilyalı pilot, "Artık bir Turk pasaportu alacağımı duşunuyorum" dedi. Lastik seciminde zorlandığını da anlatan Massa, yumuşak lastik tercih ettiğini belirtirken, sert lastik kullanan Hamilton'ın ilk bolumde cok hızlı gittiğini gorduğunde, "acaba yanlış bir karar mı verdik" diye duşunduğunu ifade etti. Massa, gelecek yarış olan Monaco Grand Prix'sinde Vodafone McLaren Mercedes'in oldukca guclu olduğunu ifade ederken, kendilerinin de kazanmak icin şanslarının bulunduğuna inandığını sozlerine ekledi. Hamilton: "Cok zor oldu" Formula 1 Petrol Ofisi Turkiye GP'sini ikinci sırada tamamlayan Lewis Hamilton, uc pit stop stratejisinde hayal kırıklığına uğradığını ancak elde ettiği derecenin kendisini mutlu ettiği soyledi: "Stratejimiz hayal kırıklığı yarattı. Daha fazla yakıtım olması nedeniyle sıralamada Kimi Raikkonen onume gecti. Lastik secimimin ise doğru olduğunu duşunuyorum. Orta sektorde zaman kazandım. "Ferrari'yi zorlamanın guc olacağını biliyorduk. Arabamın ayarları da cok iyiydi. Sert lastiklerle Massa'ya yetişebildim ve gecebildim de. Cok zor oldu. Sonuctan dolayı mutluyum." Hamilton, Bridgestone'un gecen yıl olduğu gibi lastik patlaması yaşanabileceği uyarısı nedeniyle guvenliği duşunerek uc pit stop stratejisine gittiklerini ifade ederken, "ama ne yazık ki bu durum bizi guclu olmayan bir pozisyona goturdu yarışta. En iyisini yapmaya calıştım" dedi. Dunya şampiyonu ve klasman lider Kimi Raikkonen, hasarlı on kanatla mucadele etmesine rağmen yarışı ucuncu sırada tamamladığı icin mutlu olduğunu soyledi. İyi start alamadığını ve on kanadının hasar aldığını soyleyen Raikkonen, "değiştirmek zor olduğu icin yarış boyunca aynı on kanadı kullanmaya karar verdim. Buna rağmen puan alabildik. Kanadın kırık olması hicbir zaman faydalı olmuyor. Zor bir hafta sonu yaşadık ama ucuncu olmaktan dolayı memnunum. Cok fazla puan da kaybetmedim" şeklinde konuştu. Kaynak __________________