Yorumlarınızı bekliyorum arkadaşlar.Ayrıca paylaşmak isteyen olursa lutfen alıntı olduğunu belirtsin.Emek verdim...
Ey yatağında uzanmış, olumunu bekleyen ak saclı adam ! Yapacaklarını yaptın ve vaktinin artık dolduğunu anlıyorsun.Bu dunyada yaşadığın zevkler, maceralar, ictiğin ickiler, kızlar, eğlenceler mi daha fazla olsun isterdin yoksa yaptığın iyi işler mi ? Gideceğin yeri kestirebiliyor musun yaşlı adam ? Buradan sonra ne olacağını.Bugune kadar duydukların, surekli sana soylenenler doğru muydu, sacmalık mı ? Birazdan Azrail kapıdan girecek mi ? Yoksa maymundan donuştun ve birazdan sonsuza kadar yok mu olacaksın ? Yaşam boş ve amacsız mıydı ? Soylesene yaşlı adam, sana soylenenler doğruysa yaptıklarının hesabını verebilecek misin ? Aklını kullanmak varken, rahat yaşamak uğruna gormezden geldiğin kurallar onune serilirse cevap verebilecek misin ? Dunyada bulamadığın cevaplar orada sana verilirse ne kadar aptal olduğunu kabul edecek misin ? Son dakikaların yaşlı adam.Pişman olacak mısın ? Yoksa "keşke son bir kadeh daha icebilsem, son kez eğlenebilsem ve, ve... yaşadığım tum o hazlar.Son kez yaşadığımı bilmek istiyorum, lutfen.Nasılsa dunyaya tesadufen geldik.En mantıklısı buydu.En mantıklısı bu olmalıydı." diyebilecek misin hala ? Boşuna edebiyat yapma yaşlı adam.Duşunduklerin en mantıklısı değildi.Duşunduklerin en kolayıydı.Cunku artık serbest idin.Artık kimse sana karışamazdı.Gozlerin kapandığında ne olacak yaşlı adam ? Hangisi daha mantıklı ? Gaz bulutlarının kendi kendine oluşup dunyanın tesadufen olması, guneş ve ayın tam yerine rastlantı sonucu yerleşmesi mi ? Duşunduğunu duyunca cok sacma geldi değil mi ? Peki, artık inanmak istiyorsan hangi dini sececeksin yaşlı adam ? Dunyanın coğunluğuna uyup Hristiyanlık secmek mi mantıklı ? Defalarca değişen ve dorde ayrılan kitaplarına mı inanacaksın artık ? Buda mantıklı olmadığına gore Yahudilik mi ? Hayır yaşlı adam, sen İsrail ' de doğmadın.Seni kabul edecekler mi ? Gorunuşe gore sana soylenenler doğruymuş.Evrendeki en mantıklı felsefe gozlerinin onundeymiş.Ama etrafındaki insanların İslam ' ı konuşması seni rahatsız etmişti.Kurallar ve gunahlar sana sacma geliyordu.Kuran senin icin cok celişkiliydi.Oysa sen onu anlamamak icin yer arıyordun.Cunku insanlar kuralların ne olduğunu oğrenmek istemez.Sadece istediğini yapmak ister.Başka kimseyi duşunmemek ister.Zarar vererekte olsa haz yaşamak ister.İnsanın doğasında vardır bu, doğuştan gelir."Madem doğuştan benim sucum yok.Bunu inandığınız Tanrı verdi bana." dediğini duyar gibiyim.Oysa o Tanrı ' nın sana defalarca oğutlediği İslam ' ı secseydin, doğana karşı koyabilme iradesine sahip olacaktın.Zorluğun yanındaki kolaylığı bulacaktın.Her şeyden onemlisi, haz duyduğunu sandığın tum o zevklerden daha cok haz duyacak, daha mutlu olacaktın.İslam dışarıdan zor gorunen kolaylıktır...
Gozlerin kapanıyor.Gideceğin uzun bir yol var.Aklında bulunsun.Allah katında din islamdır.(Al-İmran, 19)İyi geceler yaşlı adam...
- ReadBull.net
- Kültür & Yaşam & Danışman
- Eğitim Öğretim Genel Konular - Sorular
- Dini Bilgiler
- İslam ' ın En Mantıklı Din Olduğunu Kendi Kalemimden Oykuleyişim