Kimi Raikkonen, Turkiye'de koşulan uc yarıştan birini kendisinin, diğerlerini takım arkadaşı Felipe Massa'nın kazanmasının, Pazar gunu kendilerine avantaj sağlamayacağını soyledi. Ferrari'nin pilotları Kimi Raikkonen ve Felipe Massa, İstanbul Park'ta hafta sonunda yapılacak Petrol Ofisi Turkiye Grand Prix'sinde iddialı olduklarını soyledi. Raikkonen ve Massa, Kurtkoy girişindeki Shell benzin istasyonunda kurulan cadırda basın mensupları ile bir araya geldi. Brezilyalı pilot Massa, İstanbul'da son iki yarışı kazandığının hatırlatılması ve bu yarışla ilgili beklentisinin sorulmasına uzerine, "İstanbul'da iki yıldır muhteşem yarıştık. İlk birinciliğimi iki yıl once İstanbul'da elde ettim. Gecen yıl da bunu tekrarladım. Umarım hafta sonunda da birinci olur ve ucuncu kez İstanbul'da galip gelirim" dedi. Massa, Ferrari'de kendisinin yerine Fernando Alonso'nun getirileceği yonunde spekulasyonların bulunduğunun belirtilmesi uzerine, "Formula 1'de her turlu soylenti oluyor. Daha cok futbolda rastlanan tarzda soylentiler oluyor. uc yıldır buradayım. Sanıyorum herkes pistte yaptıklarımızdan memnun gorunuyor. Korkacak ve değiştirilecek bir şey gormuyorum. Soylentiler onemli değil" diye konuştu. İstanbul Park'ın cok guzel bir pist olduğunu ifade eden Massa, "burada otomobil kullanmaktan zevk alıyoruz. Guzel anılarımız var. İkimiz de burada yarış kazandık. Bu bize fazladan bir motivasyon sağlıyor" dedi. Massa, Super Aguri'nin şampiyonadan cekilmesi ile ilgili bir soruyu, "bazı takımların şampiyonadan ayrıldığını gormek hoş bir şey değil. Fazla sayıda takımın olması iyi bir şey. Umarım geri donerler" diye yanıtladı. Felipe Massa, Fenerbahceli Roberto Carlos ile yakın arkadaş olduğunun hatırlatılması uzerine, "Fenerbahce'nin Şampiyonlar Ligi'ndeki maclarını izledim ve onları destekledim. Maalesef yarı finale ve finale cıkamadılar. Ama yine de iyi mucadele ettiler. Roberto hafta sonunda burada olamayacak, Brezilya'da tedavide. Eminim bu yarışı televizyondan izleyecektir" dedi. Raikkonen: "En iyi sonucu almaya calışacağız" Pilotlar sıralamasında birinci durumda bulunan Kimi Raikkonen, İstanbul'da ellerinden geleni yapacaklarını belirterek, "en iyi sonucu almamamız icin bir neden yok. En iyi sonucu almaya calışacağız" dedi. Turkiye'de, İtalyan halkında gorduğu sıcaklığı gorduğunu kaydeden Fin pilot, "buraya gelmekten her defasında buyuk bir memnuniyet duyuyorum. Burası cok guzel bir yer" diye konuştu. Massa ile birlikte İstanbul Park'ta birincilik elde ettiğinin hatırlatılıp, bunun bir avantaj olup olmadığının sorulması uzerine Raikkonen, "yok, bu durum hicbir şeyi değiştirmiyor. Bu yıl yeni bir yarış olacak" derken, İstanbul Park'ın heyecan verici olduğunu soyledi. Massa ile rekabet icinde bulunmalarının takım icin iyi olduğunun altını cizen Raikkonen, pilotlar klasmanında birinci olmasıyla ilgili de şoyle konuştu: "Ben şampiyonluğu o kadar duşunmuyorum. Bir kere kazandım. Bu benim hayatımı cok buyuk şekilde değiştirecek bir şey değil. Bir kotu yarış cıkarırsanız her şey değişebilir. İlk yarış kotu sonuclandı ama sonra toparlandık. Her yarışa kazanmak icin cıkıyorum." Formula 1 Petrol Ofisi Turkiye Grand Prix'sinde Cuma gunu ilk antrenmanlar 09:55'ten, ikinci antrenmanlar 13.55'ten itibaren CNN TURK'ten canlı olarak ekrana gelecek. Kaynak __________________