BMW Sauber'in genc Polonyalı pilotu Robert Kubica, 18 Mayıs Pazar gunu Formula 1'de cok ozel bir yeri olan "Lorenzo Bandini" odulunu alacak. Odulunu İtalya'da Brisighella'da alacak olan Kubica, Pazar gunu BMW Sauber F1.08 otomobili ile Faenza'dan hareket ederek, 11 kilometrelik mesafeyi katedecek. Formula 1'in bu geleneksel odulunu alacak olmanın kendisi icin cok buyuk bir onur kaynağı olduğunu kaydeden 23 yaşındaki Kubica, "Bu buyuk bir gurur ve 2007'de pek de iyi bir sezon gecirmemiş olmama karşın benim icin surpriz. Bana ve yeteneklerime bazı insanların guven duyuyor olmaları benim icin daha da onemli. Ayrıca bu odulun veriliş kriterleri arasında pist dışındaki performansımın da onemli rol oynamasına cok sevindim. Asıl hoş olan ise, odulu almak icin Faenza'dan Brisighella'ya 11 kilometrelik yolu Formula 1 otomobiliyle gidecek olmam. Bu da pastanın kreması olacak" dedi. Lorenzo Bandini odulunu Pazar gunu Kubica'nın yanı sıra, yaşam boyu başarıları ve Formula 1'e katkıları nedeniyle eski Sauber Takım Patronu Peter Sauber de alacak. Kaynak __________________