Daniel Ricciardo, sıralama turlarında son bolume kalmayı hedeflediğini soyledi. Daniel Ricciardo, ikici antrenman seansında 14. en hızlı zamanın sahibi olurken, takım arkadaşı Nico Hulkenberg gunun en cok tur atan isimlerinden birisiydi ve sekizinci sırada yer aldı. Kaza yaparak aracının arka tarafına hasar veren Ricciardo, bu olayı ve gunu şoyle yorumladı: "İlk antrenman seansının sonunda spin attım ve arac hasar gordu. Mekanikerler icin arka kısımda değiştirilecek cok şeyi vardı, ama yeni bir vites kutusu takmak zorunda kalıp kalmayacağımızı bilmiyorum. Umarım grid cezası olmaz." "Oldukca garip ve beklenmedikti. Arac aniden dondu. Suspansiyonu hafifce geliştirmeye calıştık ve pistin bazı kısımlarında cok iyiydi. Ancak sonunda aracın arkası daha hafifti ve bu da spine yol actı. Neyse ki hasar cok ciddi değildi. Elbette kaza yapmamak daha iyi, ancak bu olay sorunları onlemek icin suspansiyonu nasıl ayarlayabileceğimizi anlamamıza yardımcı oldu." "Bu pistte iyi bir sonuc icin kerblere saldırmanız gerekiyor ve bunun icin suspansiyon mumkun olduğunca yumuşak olmalı. On ve arka arasında iyi bir denge yakalamak onemli olacak, cunku arka suspansiyon onden daha yumuşaksa, arac kesinlikle dengesini kaybediyor." "Bugun sert lastiklerde oldukca yavaştık, yumuşak lastik ile hemen doğru tutuş bulamadım. Ama genel olarak o kadar da kotu değildi. Sadece biraz daha calışmamız gerekiyor. Elbette, Cuma gunu iyi bir performans sergilemek ve pistte biraz daha fazla zaman gecirmek harika olurdu, ancak hafta sonu beni korkutmuyor. Cumartesi gunu daha iyi performans gostereceğimize eminim." "Yarın icin hedefimiz 'geri kalanlar arasında en iyisi' olmak. Q3'e kalmak istiyoruz. Cunku Max Verstappen de dahil olmak uzere bazı pilotların motoru değiştirmek icin grid cezası alacağını duşunduğunuzde bunu başarmak cok iyi olur. Birkac sıra daha yukarıda başlama şansımız var." Red Bull suruculerinin onunde kalıp kalamayacakları sorusuna, "Cok zor, cunku Max Verstappen bugun en hızlısıydı. Bu pist onceki yıllarda Red Bull Racing icin en uygun yer değildi, ama bugun cok iyi gorunuyorlardı. Bence kendimize odaklanmalıyız, ama goreceğiz." "Bugun yumuşak lastikler uzun sure calışmaya devam etti ancak tempo zayıftı. Sıralamalarda Q3'e girmeye calışacağız ve eğer işe yaramazsa da bu bir felaket olmayacak. Yine de sıralamalarda son bolume kalmamızı umuyorum." yanıtını verdi. İnternet Haber
- ReadBull.net
- Kültür & Yaşam & Danışman
- Spor
- Spor Haberleri
- Ricciardo sıralamalarda son bolume kalmayı umuyor