Lewis Hamilton, son birkac hafta sonunda sıralama turlarında attığı turların pole pozisyonuna değer olduğunu duşunduğunu, ancak Sochi’de elde ettiği ilk cizginin de bir başarı olduğunu soyledi. Ferrari surucusu Charles Leclerc, yaz arasından sonraki dort yarışa da pole pozisyonundan başlama hakkı elde ederken, Hamilton son uc sıralama turlarında da ikinci sırayı elde etti. Mercedes surucusu, rakiplerinin jet motoruna sahip olduklarını soylediği Sochi’deki sıralama turlarında Ferrari’lerin arasına girmekten memnun olduğunu belirtti. Hamilton, “Son birkac turun, aracı bir araya getirme ve optimize etme anlamında pole pozisyonuna değer olduğunu duşunuyorum.” “Doğal olarak bizden daha hızlılar ve Charles iyi bir iş yaptı. Ancak demek istediğim, limite mumkun olduğunca yakın olmalıyız.” “Sezonun ikinci yarısında, onlara karşı biraz performans kaybetsek de aractan daha fazlasını almaya ve daha rahat olmaya başladım.” “Ben de dahil olmak uzere herkesin yapacağı işler var.” dedi Hamilton, bu turların pole pozisyonuna değer olma duşuncesinin yanlış şekilde anlaşılmasını istemediğini de belirtti. “Mukemmel turu bir araya getirmek anlamında, buna her seferinde daha da yaklaşıyor gibi hissediyorum. Ancak daha sonra turunuzu bitiriyorsunuz ve pole derecesinden oldukca uzak olduğunuzu goruyorsunuz.” “Ancak şu anda onumuzde olan Ferrari’lerin arasına girmek bir başarı gibi gorunuyor.” “Son turum, olması gerektiği gibi hafta sonundaki en iyi turdu. Hata veya başka bir şey yoktu.” “Ferrari’leri ayırmak icin her şeye sahip olduğumu duşundum, ki bu kolay değildi.” “Yarınki start, ilk sıradan başlasaydık bile zorlu olacaktı. Startta liderliğe yukselsek bile zorlu olacak cunku duzluklerde cok hızlılar.” “Tam gaz gecilen ilk viraja geldiğimizde jet yakıtlarıyla veya her neleri varsa onunla bizi kolayca gecebilirler!” “Yarın, stratejiyle ilgili olacak. Bu yuzden farklı lastikteyiz. Umarım bundan faydalanır ve baskıyı surdurebiliriz.” şeklinde konuştu. İnternet Haber
- ReadBull.net
- Kültür & Yaşam & Danışman
- Spor
- Spor Haberleri
- Hamilton: “Son turlarım pole pozisyonunu almaya değerdi”