Valtterİ Bottas, Mercedes'in pazar gunku yarışta daha guclu olmasını bekliyor. Valtteri Bottas, son yıllarda başarılı performanslar sergilediği Sochi'de bu kez geride kaldı ve beşinci oldu. Seans sonrası konuşan Fin pilot, gun boyunca 13. virajda zorlandığına dikkat cekti ancak yarış icin iyi bir pozisyonda olduğunu da ekledi. "Ruzgar kolay değildi, ama şartlar herkes icin aynı. Ruzgar, farklı aracları farklı şekillerde etkiliyor." "Tum sıralama turları boyunca 13. virajdaki sorunlarla boğuştum. Ne kadar cok zorlarsam o kadar vakit kaybettim. Viraj ortasında arac surekli cizgiden kopuyordu, bu yuzden ucuncu sektoru normal olarak gecirmeyi asla başaramadım. Farklı cozumler denedim, farklı ayarlar kullandım ama yine de sorunu cozemedim." "13. virajda arac surekli kayıyor, lastikler aşırı ısınıyordu ve zaman kaybediyordum. Son turda durum daha da kotuydu ve bu yuzden turu bitirmedim. Son turu oncekinden yarım saniye daha kotu bir zamanla geciyordum." "Burada ilk cizgiden başlasaydık bile, bu pozisyonu koruyamazdık cunku Ferrari'nin duzluklerde cok buyuk bir hız avantajı var ve ikinci virajdan once neredeyse bir kilometrelik bir duzluk var. Belki de bu pistte ikinci cizgiden başlamak daha iyidir. Tabii ki iyi başlamanız gerekiyor. Hava koridoru etkisinin duzlukte bir şeyler yapmak icin yeterli olup olmadığını goreceğiz." "Şahsi duşunceme gore dordunculuk iyi bir pozisyon. Aynı zamanda yarışa orta lastiklerle başlamak strateji acısından da farklı secenekler sunacak. Daha erken pit stop sayesinde agresif davranıp pozisyon kazanabiliriz. Ya da tam tersi, daha uzun bir bolum atmayı deneyebiliriz. Ferrari'den biraz daha fazla esnekliğe sahibiz, cunku lastikleri bittiği zaman pit stop yapmak zorunda kalacaklar ve orta lastikler, yarışta yumuşağa kıyasla daha uzun sure dayanacak. Bu iyi bir şey. Goreceğiz." "Kendi acımdan tabii ki uzuluyorum cunku daha cok şey beklemiştim. Ferrari bugun ulaşılamazdı ama ben de kendi işimi daha iyi yapabilirdim. Konunun ne olduğunu ve zamanı nerede kaybettiğimi biliyorum." "Şimdi pes etmenin anlamı yok. Dediğim gibi gridin ikinci cizgisi Sochi icin iyi bir başlangıc ​​pozisyonu. Bana oyle geliyor ki aracımız yarışta rekabetci olacak. Ferrari'nin sıralamalarda avantajı olduğunu biliyoruz ancak yarışta aynı hıza sahibiz. Bu yuzden şansımız devam ediyor. Şimdi tamamen yarışa odaklanacağız. Elbette uzuluyorum, ama yarın tum gucumuzle her şeyi tekrar deneyeceğimizi biliyorum." "Stratejik acıdan Singapur'dan biraz daha fazla fırsat var. Gecen hafta sonu herkes aynı lastiklerdeydi ve lastikler bittiği zaman herkes pit stop yapmak zorundaydı." "Sochi'de lastikler biraz daha sert ve lastiklere binen yuk daha az. Bu yuzden daha az ısınıyorlar. Ortada bazı fırsatlar var. Mercedes ile Ferrari arasındaki tempo farkı yarışta cok az, bu yuzden pistte geciş yapmak zor olacak. Bunu strateji yoluyla yapmaya calışacağımızdan eminim." İnternet Haber