Sochi'deki yarışın ilk bolumunde Ferrari icin duble mumkun gibiydi ancak Sebastian Vettel finiş goremezken, Charles Leclerc ucuncu oldu. Yarışın ilk bolumunde Vettel harika bir performans sergiledi ve hem liderliği aldı hem de Leclerc'le farkı acmaya başladı. Daha sonra Leclerc pite girdi ve gec pit stopun ardından Vettel, Leclerc'in gerisinde piste dondu. Dakikalar sonra da guc unitesi sorunuyla yolda kaldı. Ancak en cok konuşulan şey, yarışın ilk bolumunde Vettel, Leclerc ve Ferrari arasında yaşanan takım telsiz konuşmalarıydı. Leclerc, Ferrari'den Vettel'in onune gecmesine yardımcı olmasını isterken, Vettel buna yanaşmadı ve farkı kapatmasını istedi. Yarıştan sonra konuşan Vettel, "Ne olduğunu tam olarak bilmiyorum ama bir anlaşma yaptık ve yarıştan once Charles'la konuştum. Her şey cok acıktı. Belki de bir şeyleri kacırdım. Kesinlikle bunu tekrar konuşacağız." "Ama bugun acı vericiydi. İki aracla birden puan almak istedik ama sadece bir ucunculuk aldık. Bu istediğimiz şey değildi." dedi. Vettel, 2018 Almanya'dan sonra ilk kez finiş goremedi. "İyi bir başlangıc yaptım ve ilk bolumde fark acabilmek adına yeterince tempom vardı. Pitten sonra takım benden aracı durdurmamı istedi. Artık hibrit tarafta guc yoktu." "Umarım motor gelecek yarışlar icin yeterince sağlamdır. Mutlu değiliz. Burada daha iyi sonuclar istedik ama başaramadık." internethaber
- ReadBull.net
- Kültür & Yaşam & Danışman
- Spor
- Spor Haberleri
- Vettel: "Yarıştan once Leclerc'le 'acık bir anlaşma' yaptık"