Tek taraflı pazarın buyuk bir tehdit oluşturduğunu ifade eden ATSO Yonetim Kurulu Başkanı Cetin Osman Budak, "Burada gecmişte olduğundan daha fazla tanıtım yapmak lazım. Devlet başta olmak uzere her kurum elini taşın altına koymalı" dedi.

Antalya Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO) Ekim ayı Olağan Meclis Toplantısı'nda acıklamalarda bulunan Yonetim Kurulu Başkanı Cetin Osman Budak, dedi. Turkiye'nin ekonomik ve sosyal gostergelerini yorumlayan Budak, turizm sektoru uzerine değerlendirmesinde şunları soyledi:

"Turizmde gecen yılın ilk 9 ayına gore yuzde 5,3 buyumuş gorunuyoruz. Antalya turizmini 2 pazar şekillendiriyor. Rusya ve Almanya'nın gelen turist sayısına baktığınızda toplam turist sayımızın yarısından fazla. Turizm ile ilgili şunu soylemek zorundayım. Tek taraflı pazar buyuk bir tehdittir. Burada gecmişte olduğundan daha fazla tanıtım yapmak lazım. Devlet başta olmak uzere her kurum elini taşın altına koymalı.

"YAPACAĞIMIZ TUM CALIŞMALAR İMAJ UZERİNE OLMALI"

Bizim yapacağımız butun calışma, imaj uzerine olmalı. Bizim yapmamız gereken topyekun bir tanıtım seferberliğine girmemiz lazım. Antalya'nın direği turizmdir ve turizm tamamen keyfe keder bir iştir. İnsanlar en ufak bir risk hissettiklerinde rota değiştirir. Biz bunun olmasını engellemek uzere imaj calışması yaparak Antalya'yı ve ulkemizi anlatmamız lazım.

"MİLYAR DOLARIN UZERİNDE TEŞVİKLERİ DOLDURMUŞUZ"

Bununla birlikte turizm yatırımları devam ediyor. Milyar doların uzerinde teşvikleri doldurmuşuz. Bu yatırımlar devam edecek. Bu hem milli servet hem ulke zenginliğidir. Ancak burada onemli olan kaliteli hizmet verebilmek.

Tesis olmazsa turist cekemeyebilirsiniz, doğru, fakat, bir gelen muşteriyi 10 kişiyle geri getirecek şekilde tesisler ve hizmet kalitesi olmalı. Fiyatları geri cekerseniz, kar uretemezseniz de hizmetiniz aksar. Bu da kalitesizliğe yol acar. Bunu onlememiz ve kalitemizi arttırmamız lazım. Antalya turizmiyle ilgili olarak genelde gelen yabancı sayılarını veriyoruz. Yerli ve transit sayılarını bilmiyor, sadece tahmin ediyoruz."

KAYNAK