Pierre Gasly, yarışta iyi bir performans sergilemeyi umuyordu ancak yarışa son cizgiden başlayan Daniil Kvyat'ın bile gerisinde kaldı ve 14. sırada finiş gordu. Yarış boyunca takım arkadaşıyla savaşan Gasly, aşırı ısınma problemleriyle boğuştuğunu soyledi. "Oldukca zordu, tum yarış boyunca ısınma problemi yaşadık ve ilk 10 icin mucadele edecek tempomuz yoktu. Kokpit icerisinde durum oldukca zordu ve tum hafta sonuna kıyasla daha duşuk performans sergiledik. Şimdi durumu analiz edip, nedenlerini anlayıp, Suzuka icin her şeyi yeniden bir araya getirmek icin sabırsızlanıyorum." "Durust olmak gerekirse aşırı ısınma yuzunden yarış cok zordu. Kokpit icerisinde yapabileceğim her şeyi yapmaya calıştım ama yapabileceğimin cok fazla şey yoktu. Herhangi bir noktada ilk ona yakın değildik. Bu bizim icin oldukca zor bir yarıştı." "Her zaman sahip olduğunuz pozisyon icin savaşmaya calışıyorsunuz. Elimden geleni yapmaya calıştım ve bugun frenlemek kolay değildi. Bu da savaşları biraz zorlaştırdı. Yine de elimden geleni yaptım." "Hafta sonunun en sıcak gunuydu ve ikinci seansta uzun suruşlerde gercekten guclu gorunuyorduk ama bugun tum hafta sonlarından cok daha az tempomuz vardı. Doğrusu bugunku sıcak şartlarda zorlanıyor gibiydik." "Şimdilik cevabım yok. Duruma bakacağız." internethaber