Beyazıt Kitap Fuarı'nda soruşturuyoruz. Kurtuba Kitap, Ekin ve Semerkand Yayınlarına sorduk bugun.

Ahmet Sarmusak - Kurtuba Kitap


Fuara yonelik yeni cıkan eserimiz yok. Fuardan once oldu tabi ama fuara yonelik calışmamız olmadı. Son donemde ozellikle tasavvuf ağırlıklı eserlerin yayını daha fazla. Osmanlıca’ya ilgi gittikce artıyor. Biz de bu alanlara yonelik eserler yayınlıyoruz. Elhamdulillah, talep de goruyor.

Hayal kırıklığına uğradığımız kitap yok. Şu anda her şey iyi Allah’a şukur. Guzel bir okuyucu kitlesi var. Uyanan bir kitle var yani. Aslında bizim Turk milletinin gecmişten gelen, tabiri caizse DNA’larında zaten bir okuma kulturu vardı. Bu tekrar canlanıyor ozelikle son 5-6 yıldır. Bizim de rahatlıkla hissedebildiğimiz bir ‘elektrik akımı’ var.

Murat Ayar - Ekin Yayınları

“İslami Kimlik/ İlkeler ve Hareket”, “Temel Kaynağımız Kur’an” ve “Kur’an’da Dua” eserlerimizin yeni baskılarını yaptık. Hulya Şekerci’nin “Kur’an - Hayat Ekseninde Mumin Kadın” ve Nehir Aydın Gokduman’ın “Peygamberleri Seviyorum” kitabını cıkardık. En onemlisi biz bu fuara Menar’la geldik. Biliyorsunuz “Menar Tefsiri”, cağdaş İslamî duşuncenin temel eseridir. Abduh ve Reşid Rıza cizgisinin oluşturmuş olduğu bir tefsir. Şu an sadece abonelere ulaştırıyoruz ve Ocak’ta tamamlacanak bu eser, o zaman takım halinde satılacak. Ayrıca Haksoz’e abone olanlara 28 Şubat donemini/başortusu direnişini belgeleriyle/fotoğraflarla anlatan “Şahitlik” isimli eseri hediye ediyoruz. Fuara yonelik bu eserimiz yalnızca. Grup Yuruyuş, Kardeşlik Cağrısı ve Yusuf Can’ın albumleri de yer alıyor standımızda.

Hayal kırıklığımız yok fuar icin. Beyazıt’a alışmakta zorluk cekiyor sanırım halk. Ayrıca biz fuara ilk defa katılıyoruz bu sene. 28 Şubat doneminde giremiyorduk fuara, o donem izin verilmiyordu. Bu anlamda bu sene bizim icin sembolik bir oneme de sahip.

Okuyucu en cok Kur’an calışmalarına yoneliyor. Başta saydığım eserlere ilgi buyuk. Hamza Turkmen’in kitapları, İslamcılık kitapları, Rıdvan Kaya’nın kitapları ilgi goruyor. Hulya hanımın son eseri de ilgi goren kitaplar arasından.

Cetin Yılmaz - Semerkand Yayıncılık

Semerkand, 1999 yılında kuruldu. Kurulduğunda senede birkac kitabımız cıkıyordu. Gun gectikce genişledi tabi bu. Genelde tasavvufî eserleri basıyoruz. Şu an ayda birkac kitabımız cıkıyor. Siraceddin Onluer’in yazdığı “Şefaat Ya Rasulallah”, Omer Sabuncu’nun kaleme aldığı “Hazreti Hatice”, Bekir Nas’ın “Denize Varan İzler”i fuardaki okuyucularımızla buluştu bu sene. Amacımız bu kitapların yalnızca bizi bilen okuyucuyla değil, her insanla buluşması.

Yayınevi olarak değil ama Cetin Yılmaz olarak cevaplamam gerekirse Kur’an’ı Kerim bu ilgiden yoksun.

Populer kitaplar cok fazla tutuluyor. Bu fuar icin konuşursak cocuk kitapları ilgi goruyor ozellikle. Tasavvuf klasikleri ve Kur’an’ı Kerim de ilgi gormekte.

kaynak:dunyabizim

nacizane bir tavsiye: Kardeşler tasavvuf hal ilmidir. Bir Allah dostunun eteğine yapışmadan yaşanamaz. Kitap okumak gerekli ancak yeterli koşul değildir. O yuzden tavsiyemiz kendinize murşid bulmanızdır. Bulamasak bile bu derdi taşımak gereklidir. Mevlananın dediği gibi aramakla bulunmaz lakin bulanlar arayanlardır.
__________________