Massa'nın İspanya'da hedefi birincilik
Spor Haberleri0 Mesaj
●15 Görüntüleme
- ReadBull.net
- Kültür & Yaşam & Danışman
- Spor
- Spor Haberleri
- Massa'nın İspanya'da hedefi birincilik
-
17-10-2019, 09:53:42Bahreyn Grand Prix'sinin galibi Felipe Massa, gectiğimiz yıl kazandığı İspanya GP'sinde yine ilk sırayı alarak bu sezon ust uste ikinci birinciliğine ulaşmayı hedefliyor. Finiş goremediği ve yoğun eleştiriler aldığı ilk iki yarıştan sonra Bahreyn'de mutlu sona ulaşan Ferrari pilotu Massa, İspanya Grand Prix'sini de kazanmayı hedefliyor. Takım arkadaşı Kimi Raikkonen gibi Barcelona'da cekişmeli bir yarış bekleyen Massa, "en iyi performansımızı gostermemiz halinde cok iddialı olacağımızı duşunsem de bu yarış da diğerleri gibi zorlu olacak" dedi. Formula 1'de bir yarıştan diğerine herşeyin değişebileceğini vurgulayan Massa, "bu pistte daha gectiğimiz hafta test yaptık, ama şimdi araca bindiğimde aynı perfomansı, rahatlığı ve uyumu bulacağımın garantisi yok. Gecen yıl burada kazandım ve durust olmak gerekirse benim icin unutulmaz bir yarıştı" dedi. Felipe Massa pole'da başladığı gectiğimiz yılki İspanya GP'sini Lewis Hamilton'ın yedi saniye onunde kazanmış, asıl mucadeleyi startta Fernando Alonso ile yaşamıştı: "Alonso kendi seyircisi onunde ve guclu aracıyla cok kararlı gorunuyordu. İkimiz arasında sert bir mucadele yaşandı. Yarışa cok iyi başladım ve ilk viraja avantajımı koruyarak girdim ve Alonso beni gecmek icin herşeyi denedi. "Tek şansının beni ilk virajda gecmek olduğunu biliyordu, bir ara araclarımız temas bile etti. Onde kalmayı başardım ve sonrasında yarışın kontrolunu ele gecirmek zor olmadı." 2009 sezonunda lastik koruyucu kılfların kullanımının yasaklanmasına bircok pilot gibi karşı cıkan Felipe Massa, "performans ve daha onemlisi guvenlik acısından bu yasağı desteklemiyorum" dedi. Formula 1 İspanya Grand Prix'si sıralama turları Cumartesi saat 15:00'dan, yarış Pazar 15:00'dan itibaren CNN TURK'ten canlı yayınlanacak. Kaynak __________________