Fernando Alonso'nun, 2009 yılı icin takımı Renault'ya alternatif olarak dort takım belirlediğini acıklaması uzerine Ferrari Başkanı Luca di Montezemolo ve Renault Takım Patronu Flavio Briatore'den bir gun arayla yanıt geldi. Alonso onceki gun İspanyol El Pais Gazetesine yaptığı acıklamada Renault'nun beklentilerine henuz yanıt veremediğini ve 2009 sezonu icin kendisine Grid'de dort takım belirlediğini soylemiş ve "Bana zafer kazandıran otomobille yarışmak istiyorum" diyen Alonso, Williams, Toyota, BMW Sauber ve Ferrari'yi oncelikli tercihleri olarak kaydetmişti. Bu acıklamaya ilk yanıt Ferrari Başkanından dun geldi ve Montezemolo, Kimi Raikkonen ile Alonso ikilisinin Ferrari'ye yarardan cok zarar vereceğini soyledi. Felipe Massa'dan cok memnun olduklarını da kaydeden Montezemolo, Brezilyalının 2010 yılına kadar sozleşmesi olduğunu da hatırlattı. İtalyan Gazzetta dello Sport'a konuşan Montezemolo, Raikkonen'in Ferrari'ye kolaylıkla birkac şampiyonluk daha kazandıracağından emin olduğunu belirtti ve "Bir Raikkonen-Alonso eşleşmesi demek, kendinize zarar vermek demektir. Ben takımda birlikte uyum icinde olacak iki eşit pilottan yanayım" dedi. Briatore: "Ferrari Alonso'yu istememekte haklı" Renault F1 Takım Patronu Flavio Briatore de Montezemolo'nun acıklamasını destekledi ve bir Raikkonen-Alonso ikilisinin Ferrari icin akıllı bir tercih olmayacağını soyledi. Briatore Barcelona'da dun yaptığı basın toplantısında; "Bir Formula 1 takımında cok mukemmel iki pilotun aynı anda bulunması cok zordur. Pilotlarınız cok iyiyse ve eşit yeteneklerdeyse, cok kısa surede birbirlerinin duşmanı haline gelebilirler. Fernando, Michael Schumacher veya Raikkonen gibi pilotlar son derece karmaşık karaktere sahip kişilerdir ve bunları bir takım icinde yanyana getirmek coğu zaman olumlu sonuclar doğurmayabilir. Orneğin gecen yıl Alonso ve Hamilton ikilisinin duşmanlığa varan ilişkileri sonunda McLaren'e cifte şampiyonluğa maloldu" dedi. Basın mensuplarının, Montezemolo'nun acıklamasından memnun olup olmadığına ilişkin sorularına ise Briatore net yanıt vermekten kacındı ve "Ben burada Renault'dan konuşmak icin bulunuyorum, Ferrari ile ilgili sorularınız icin Maranello'ya gitmeniz gerek" demekle yetindi. Kaynak __________________