"Burası bana uğurlu geliyor, kariyerimin ilk birinciliğini Turkiye'de yaşadım. Şimdi de peşpeşe ucuncu zafer, sanırım Turk pasaportu almalıyım." İstanbul'da peşpeşe ucuncu zaferini yaşayan Felipe Massa yarış sonunda yaptığı basın toplantısında Turkiye'nin kendisine uğurlu geldiğini belirtti. HAMİLTON: ''COK ZOR OLDU'' Yarışı ikinci sırada tamamlayan McLaren Mercedes ekibinin İngiliz pilotu Lewis Hamilton, zorlu bir yarış gecirdiklerini anlattı. Elde ettiği dereceden dolayı mutlu olduğunu soyleyen Hemilton, yaşadığı rekabete değinerek, ''Stratejimiz hayal kırıklığı yarattı. Daha fazla yakıtım olması nedeniyle sıralamada Kimi Raikkonen onume gecti. Lastik secimimin ise doğru olduğunu duşunuyorum. Orta sektorde zaman kazandım. Ferrarileri zorlamanın guc olacağını biliyorduk. Arabamın ayarları da cok iyiydi. Sert lastiklerle Massa'ya yetişebildim ve gecebildim de. Cok zor oldu. Sonuctan dolayı mutluyum'' şeklinde konuştu. Yarışta 3 pit stop stratejisi kullanmalarıyla ilgili olarak ise Hamilton, Bridgestone'un gecen yıl olduğu gibi lastik patlaması yaşanabileceği uyarısı nedeniyle guvenlik nedeniyle boyle stratejiye gidildiğini ifade ederken, ''Ama ne yazık ki bu durum bizi guclu olmayan bir pozisyona goturdu yarışta. En iyisini yapmaya calıştım'' dedi. -RAİKKONEN: ''UCUNCU OLMAKTAN MUTLUYUM''- Ferrari'nin Finli pilotu Kimi Raikkonen, yarışı 3. sırada tamamlamış olmaktan dolayı mutlu olduğunu soyledi. Yarışta iyi bir start alamadığını ve on kanadının hasar aldığını soyleyen Raikkonen, ''Değiştirmek zor olduğu icin yarış boyunca aynı on kanadı kullanmaya karar verdim. Buna rağmen puan alabildik. Kanadın kırık olması hicbir zaman faydalı olmuyor. Zor bir hafta sonu yaşadık ama ucuncu olmaktan dolayı memnunum. Cok fazla puan da kaybetmedim'' şeklinde konuştu. www.ajansspor.com __________________