Kevin Magnussen, Rusya GP'de 2. virajda pist dışına cıkmasının ardından 2 direğin etrafından donmemesi nedeniyle aldığı cezanın sacmalık olduğunu soyledi. Haas pilotu, Racing Point pilotu Sergio Perez'le yedincilik mucadelesi verirken, bir ara 2. virajda gec fren yaptı ve bordurlerin uzerinden pist dışına cıktı. Bu bolumde bordurleri kacıran pilotların piste iki direğin arasından donerek girmesi gerekiyordu. Magnussen, bordurun ustunden gecmesine rağmen yine de bu proseduru uygulamaya calıştı ancak aracının acısı nedeniyle ilk direğin etrafından donebilecek kadar sola gidemedi. Magnussen, bunu yapamamasının ardından telsizden takıma neler olduğunu ve ilk direği donmeye calışsa tehlikeli bir durum olacağını soyledi ancak buna rağmen hakemler kendisine 5 sn cezası verdiler. Yarışın ardından konuşan Magnussen, "Bu sacmalık. 2. virajda, o sacma virajda boyle bir şey var. Bu aptalca. Bilirsiniz... Cok istiyorsanız oraya cakıl havuz falan koyun." "Ben guvenlik uzmanı değilim ve asla olmayacağım ancak bugun olanlara bakarsak; ben virajı kacırdım ve orada pist dışında donmeye calışırken cok fazla zaman kaybettim. Zaten kendi kendimi cezalandırdım." "O virajı kacırdığım icin FIA'nın bir şey yapmasına gerek kalmamıştı. Cok acık bir ihlal yoktu, buna rağmen bana ceza verdiler." dedi. Magnussen, bu cezayla birlikte Lando Norris'in arkasında 9. oldu. Takım patronu Guenther Steiner, "Aptal bir hakem olmasaydı, o zaman 8. olurduk." dedi. Magnussen ise daha sonraki acıklamasında, aldığı cezayı "inanılmaz" olarak yorumladı. Magnussen, "O noktada ikisinin etrafından birden donmem icin aracı durdurmalı ve cok sert bir şekilde sola donmeliydim. Orada virajı ilk başta kacırıp duz gidiyor olsanız anlarım ancak ben cok daha fazla hıza sahiptim ve kacış alanına cıktığımda aşırı hızlı olduğum icin donemezdim." "Aracı kontrol altında tutmaya ve o direklerin etrafında donmeye calışıyordum. Orada elimden geleni yaptım." "Bu olay nedeniyle pozisyon ve cok fazla zaman kaybettim. Turun kalan kısmında lastiklerim kirliydi, bu yuzden ekstra zaman kaybettim. Perez'in gecmesine izin verip onun arkasında kalmaya calışsam daha iyiydi." "Bu yuzden doğal bir şekilde cezalandırılmış oldum. Ben boyle olmasını isterim. Ben o direğin ikisini birden kacırmadım." "Bize borduru tamamen kacırırsak, iki direğin etrafından donmemiz soylendi. Ben birisini tam, diğerini yarım dondum. Bu gri noktaydı. Buna rağmen bir karar verdiler ve beni cezalandırmayı tercih ettiler." dedi. İnternet Haber