Haas F1 takım patronu Gunther Steiner, Rusya Grand Prix’si hakemlerine yaptığı eleştiriler nedeniyle inceleme altına alınabilir. Kevin Magnussen, ikinci virajda Sergio Perez’e karşı savunma yaparken dışarı taşmış ve kacış alanında yer alan levhaların sol tarafından belirtildiği şekilde gitmemişti. Bunun sonucunda Danimarkalı surucu 5 saniye cezası alıp sekizincilikten dokuzunculuğa duşmuştu. Magnussen, yarış sonrasında yaptığı acıklamada bu kararın “sacmalık” olduğunu belirtmişti. Steiner de Magnussen’e telsizden gonderdiği mesajda “Aptal bir hakem var.” demişti. Steiner, yarıştan sonra FIA yarış direktoru Michael Masi veya hakemlerle konuşmadı ancak Haas yoneticisi Peter Crolla her iki tarafla da goruşmeler yaptı. Bu, Steiner’ın hakemlere karşı ilk eleştirisi değil ve FIA’nın olaya daha ayrıntılı bakabileceği anlaşıldı. FIA, Steiner’in sınırı aştığını duşunurse, durumu Japonya’da gayri resmi olarak tartışabilir. Ancak FIA, durumun daha ciddi olduğunu duşunurse bunu resmi olarak gundeme getirmeyi de tercih edebilir. Steiner’in Rusya’daki duşunceleri ve FIA’nın bu konuda ne yapabileceği sorulduğunda Masi, “FIA, ceşitli yargı sureclerine sahip. Telsizden yapılan bu yorumları duydum. Direkt olarak gormedim, bu yuzden bunlar hakkında bir yorum yapmayacağım.” “Hepimiz bir iş yapmak icin buradayız, hakemler, takımlar, herkes. Karşılıklı bir saygı seviyesi olmalı.” “Bahsedilen yorumları gormedim, gorene kadar da yorum yapmayı istemem.” “Eğer uygunsuz bir şey soylenmişse, buna bakabilecek olan adli unsurlardan sorumlu kişiler var.” dedi. İnternet Haber
- ReadBull.net
- Kültür & Yaşam & Danışman
- Spor
- Spor Haberleri
- Steiner, FIA eleştirisi yuzunden inceleme altına alınabilir