Jorge Lorenzo, Honda’nın 2020 motosikletinin geliştirilmesinde kendisinin isteklerini de dikkate alacağından emin. Sezona cok kotu bir başlangıc yaptıktan sonra Lorenzo, motosiklette bir atılım yapmak amacıyla Mugello yarışından sonra Honda’nın Japonya’daki merkezine gitmişti. Ancak İspanyol surucu, Assen’de yaptığı kazadan sonra dort yarışa katılamamış ve onumuzdeki sezon icin Ducati ve Petronas Yamaha takımlarıyla goruşmeler yapmıştı. Ancak sonunda Lorenzo, 2020’de Honda’da kalmaya karar vermiş ve Silverstone’da pistlere geri donmuştu. Buna rağmen Lorenzo, son uc yarışta 14. sıradan oteye gidemedi. Honda, 2019’da motor gucu anlamında buyuk bir gelişim kaydetti ve Marc Marquez sezonu domine ediyor. Ancak Lorenzo, motor gucundeki gelişimin, motosikletin donuş gibi alanlarda daha kotuye gitmesine sebep olduğunu ve 2020 icin bu alanlarda calışıldığından emin olduğunu soyledi. Lorenzo, “Mugello’dan sonra Japonya’da uzerinde calışılan her şey, gelecek senenin motosikleti icin hazır durumda. Bunların uzerinde calışıldığını duşunuyorum, ancak motosikleti deneyene kadar bunu bilemeyeceğiz.” “Teknik direktor Takeo Yokoyama ile konuştum. Yeni motosiklette daha fazla motor gucu ile beraber virajlarda bazı sorunlara sahip olduğumuz acık.” “Marc, virajlarda fazla zaman kaybetmeden bu gucu kullanabiliyor.” “Ancak gectiğimiz Kasım ayında sezon sonu testlerinde yeni motosikleti denediğimde, virajlarda bir şeylerin eksik olduğunu gordum. Bunu muhendislere soyledim, ancak bir cozum icin sanırım cok gecti. Bu şekilde yarışmamız gerekiyordu.” “Elbette Honda şu anda sahip olduğu motor gucunu korumaya calışıyor. Bu, gecen seneye gore buyuk bir avantaj ancak bu sorunu cozmek, bu seneki sorunları ortaya cıkarttı.” “Motosikletin, MotoGP’ye geldiğinden beri takımdaki en hızlı isim olan Marc’a gore hazırlandığı da doğru.” “Marc, bildiğiniz gibi cok ozel, cok agresif bir tarza sahip ve motosiklet, Marc’ın daha iyi iş yapabilmesini sağlamalı.” “Motosiklet, surucuye bu hissi veriyor. Daha sakin tarza sahip bir surucu, on tarafta daha fazla guven icin, maksimumu alabilmek acısından Marc’a benzer suruş yapmalı. Ancak acıkcası Honda, biraz en hızlı surucusune gore bir yol izliyor, bu normal.” “Ayrıca Honda, buyuk bir fabrika olarak, bazı suruculerini tatmin edebilecek potansiyele sahip. Hepsini değil, bazılarını. Bu yuzden gelecek sene bunu uygulamalıyız.” şeklinde konuştu. İnternet Haber