Mercedes pilotu Lewis Hamilton, Rusya GP'nin ilk bolumunde Ferrari pilotlarına yakın kalabilmek icin sıralama formatında surduğunu soyledi. Rusya GP'nin pit stoplara kadar olan bolumunde Ferrari pilotları Sebastian Vettel ve Charles Leclerc ilk iki sıradaydı. Erken pit stopa alınan Leclerc, kendisinden dort tur sonra pite gelen takım arkadaşı Vettel'i geride bıraktı ancak Vettel'in MGU-K'sında yaşanan sorun nedeniyle aracını kenara cekmek zorunda kalması sanal guvenlik aracının devreye girmesine neden oldu. Bunun uzerine Mercedes pilotları avantajlı pit stop yaptılar ve Hamilton, Leclerc'in onunde lider kalmayı başardı. Hamilton, "Gride cıkış turunda cok fazla yol tutuşu yoktu. Bu yuzden endişelenmiştim. Ardından startta da yer kaybettik. Leclerc, solda kalarak Seb'e hava koridoru sağladığı icin hava koridoru da bulamadım." "Seb'in arkasına girmeye calıştım ancak orada bir McLaren vardı, bu yuzden 1. viraja doğru hava koridoru bulamadım. Neredeyse bir sıra daha kaybediyordum." "O andan sonra onlarla kalmaya calıştım ancak bunu başarmak icin neredeyse her tur sıralama turu atıyordum cunku onlar cok hızlıydı. Zorlu bir mucadeleydi ancak bundan gercekten gurur duyuyorum." dedi. Hamilton, yarışın ilk 3 turunda Leclerc'in DRS mesafesinde kalsa da 10. tur geldiğinde Leclerc'in 3.5, Vettel'in ise yaklaşık 6 saniye gerisine duşmekten kurtulamadı. Leclerc pite girene kadar fark 2 saniye civarına duşerken, Leclerc'in pitinden sonra 6.5 saniye civarında olan fark 5 saniye civarına duştu. Mercedes normalde gec pit stopla beraber yarışın sonunda Hamilton ile Ferrari pilotlarını avlamaya calışacaktı ancak Vettel'in yaşadığı sorunla buna gerek kalmadı. Mercedes pilotları yarışa orta hamurla başlarken Ferrari pilotları yumuşak hamurla başladı. Hamilton, yumuşak lastikle başlamanın daha iyi olabileceğini kabul etti. Hamilton, "Yarıştan once oturduk ve yumuşak lastiğin dayanıp dayanmayacağı konusunda hesaplamalarımızı yaptık. Ya biz haklı olacaktık, ya da onlar." "Sonunda onlar haklı cıktı cunku yumuşak lastikler bizim beklediğimizden cok daha guclu cıktı. Onların istikrarına ve hızına ulaşmak cok zordu. Bunu beklemiyordum." dedi. Sanal guvenlik aracından sonra George Russell'ın kazasıyla guvenlik aracının piste girmesi, pist ustu pozisyon anlamında Mercedes'in işini daha da kolaylaştırdı ve Ferrari'nin Leclerc'i ikinci kez pite alması, Valtteri Bottas'ın bir sıra daha yukselmesini sağladı. Hamilton, bu tip duruma hazırlanan takımının cabasını ovdu. Hamilton, "Bu hafta sonu aractan daha fazlasını almamız gerektiğini biliyorduk ve daha fazla potansiyel vardı. Ancak ne olacağını bilmiyorduk." "Bu hafta sonu Ferrari'ye daha yakın olmayı başardık. Aradaki fark, Ferrari'nin onune gecmemiz icin yeterli oldu." dedi. İnternet Haber
- ReadBull.net
- Kültür & Yaşam & Danışman
- Spor
- Spor Haberleri
- Hamilton, Ferrari'leri takip edebilmek icin sıralama turları atmış