Danilo Petrucci, tarihin en guclu surucusu olarak tanımladığı Marc Marquez’e karşı savaşmanın, Ducati’nin MotoGP’deki işini kolaylaştırmadığını soyledi. Honda surucusu Marquez, 2019 sezonunun son beş yarışına girilirken, bu hafta sonu gercekleştirilecek olan Tayland Grand Prix’sinde altıncı şampiyonluğunu ilan etme şansına sahip. Bu yarışta şampiyonluğunu ilan edebilmesi icin Marquez’in, Dovizioso’dan iki puan fazla alması yeterli olacak. Zayıf gecen Misano yarışından sonra Dovizioso, Ducati’nin zayıflıkları ele alması konusunda sabırlı olması ve durum hakkında sinirlenmemesi gerektiğini vurgulamıştı. Ducati’nin 2020’de Marquez ve Honda’ya karşı radikal adımlar atmasının gerekip gerekmediği sorulduğunda Petrucci, “Desmosedici’nin evrime ya da devrime ihtiyacı olup olmadığını soylemek benim işim değil.” “Her zaman gelişmek zorundayız, ancak Marc’ı yenmek gittikce daha zor hale geliyor. Andrea cok guclu bir surucu, yaptığı her şey icin dunya şampiyonluğunu kazanmayı hak ediyor.” “Ducati, elinden gelenin en iyisini yapıyor. Motosikleti geliştirmek icin fikirlerimiz var, ancak bunları yapmak, test etmek ve calışıp calışmadığını gormek zaman alıyor.” “Butun alanlarda gelişmeli ve daha sıkı calışmalıyız. Cunku tarihteki en guclu surucuye karşı yarışıyoruz.” “Silverstone dışında, hepimizin yavaş kaldığı yarışlarda istediğim gibi suremedim ve istediğim gibi frenleme yapamadım.” “Son iki yarışta, yeni lastikle beraber hicbir gelişim kaydetmediğimizden şikayetciydim. Misano ve Aragon korkunctu.” “Liderlerle aradaki fark arttı, ancak istediğim gibi suremediğimi fark ettim. Mutsuz olacak olan ilk kişi benim.” “Teknik olarak, iyi olduğum zamanlarda yaptığım manevraları yapamıyorum. Yapabileceğimiz tek şey, fabrikaya donmek, neler olduğunu analiz etmek ve neden daha hızlı olamadığımı anlamak.” şeklinde konuştu. İnternet Haber