Toyota, Timo Glock'un gelecek sezon Jarno Trulli ile birlikte yarışacağını doğruladı. FIA Sozleşme Karar Kurulu, BMW Sauber F1 Team ile anlaşması devam eden Glock'un, başka bir takımın yarış aracına gecmesine yeşil ışık yakmıştı. GP2 serisi şampiyonu olan Glock, Toyota'da ile uzun donemli bir sozleşmeye imza attığı ifade edildi. Bu arada BMW ile sozleşmesi devam ettiğinden Glock'un Jerez'de Toyota ile testlere cıkmasına izin verilip verilmeyeceği bilinmiyor. Toyota'dan yapılan acıklamada ise, takımın Glock'un 4-6 Aralık tarihleri arasındaki testlere katılabilmesi icin BMW Sauber'le anlaşmaya varmayı umduğu belirtildi. Glock ise yaptığı acıklamada, "Yeniden Formula 1 aracında yarış pilotu olmak harika bir duygu. Yarışmayı buyuk bir sabırsızlıkla bekliyorum. Bu fırsatı yakalayabilmek icin son birkac yıldır gercekten yoğun bir şekilde calışıyordum. Panasonic Toyota Racing'e bana olan guveninden dolayı teşekkurlerimi sunuyorum" dedi. Glock, "Pistten gorduğum kadarıyla, daha başarılı sonuclar almak icin birlikte calışabileceğimize inanıyorum. 2004'ten bu yana F1'de yarışmamama rağme, duzenli olarak testlere cıktım. Dolayısıyla yeniden eski formuma kavuşmam cok az bir zaman alacak" şeklinde konuştu. Motor sporları kariyerinde farklı serilerde başarılar kazandığını belirten Glock, "Ancak hedefim hep surekli Formula 1 yarış pilotu olmaktı. Bu tecrubenin hem pilot hem de kişi olarak daha gucul hale getireceğine inanıyorum" dedi.
- ReadBull.net
- Kültür & Yaşam & Danışman
- Spor
- Spor Haberleri
- Toyota Glock anlaşmasını doğruladı