Formula 1 patronu Bernie Ecclestone, İngiliz hukumetinin, gerekli yenileme calışmaları icin Silverstone pistine yatırım yapmasını istedi. Ecclestone, 2009'da sozleşmesi sona eren Silverstone'un, gerekli yinelemeleri yapmaması halinde takvimden cıkarılacağı tehdidinde bulunmuştu. Silverstone'un sahibi olan British Racing Drivers' Club (BRDC) Temmuz ayında, pistte kapsamlı bir değişim projesine onay vermişti. İngiltere Spor Bakanı Gerry Sutcliffe ise bu ay başında yaptığı acıklamada, dolaylı yollardan piste ihtiyac duyduğu desteği vereceklerini soylemişti. Ancak Sutcliffe, bunun kesinlikle maddi bir yardım olmayacağını belirtmişti. Bugun bir acıklama yapan Ecclestone, İngiliz hukumetine cağrıda bulunarak Silverstone'a destek vermesini sitedi. Ecclestone pistin, 2012 Londra Olimpiyatları'na "israf edilen" butcenin kucuk bir kısmına ihtiyac duyduğunu soyledi. Ecclestone BBC'ye verdiği demecte, "İngiltere Formula 1 yarışlarının kalbi olarak goruluyor. Fakat pistimiz listenin en altında. Hukumetin olimpiyatlar icin israf ettiği paranın cok kucuk bir yuzdesi ile Silverstone'a yardım edebilirler" dedi. Ecclestone, "Ne yapmaları gerektiğini gayet iyi biliyorlar. En az beş yıldır boyle. Paranın nereden geleceğini soylemek bizim işimiz değil ancak ortada tuhaf bir durum var cunku bu organizasyonların coğunda hukumetler tarafından destekleniyoruz" şeklinde konuştu.
- ReadBull.net
- Kültür & Yaşam & Danışman
- Spor
- Spor Haberleri
- Ecclestone'dan Silverstone'a yardım cağrısı