Ron Dennis, McLaren'ın Formula 1 bunyesinde pilot ilişkileri en zayıf takım olduğuna dair iddiaları şiddetle reddetti. Fernando Alonso hayli patırtılı gecen 2007 sezonunun ardından McLaren takımından ayrılma kararı almış, takımın eski pilotlarından Juan Pablo Montoya da İspanyol pilotu cok iyi anladığını ve duygularını paylaştığını acıklamıştı. Montoya, "Fernando'nun nasıl bir durumda olduğunu anlayabiliyorum, ben de aynılarını yaşadım" demişti. Ancak, Woking merkezli takımın uzun suredir bu gorevi yuruten patronu Ron Dennis, Alonso ve Montoya'nın ortaya attığı 'McLaren'la calışmanın zor olduğuna' dair anlayışı şiddetle reddetti. "Pilotlarımızla aramızdaki problemlerin diğer takımlara kıyasla cok daha fazla olduğunu duşunmuyorum" diyen Dennis, Kolombiya'da yayınlanan El Tiempo gazetesine verdiği roportajda, "Aslolan şu ki, Fernando ile olan birlikteliğimiz problemli bir şekilde sona erdi. Fakat yonumuzu 2008'e cevirdik ve o noktaya odaklanıyoruz" şeklinde konuştu. Montoya ile aralarında, birbirlerine karşı acıklama yapmayacaklarına dair anlaşma olduğunu da ifade eden Dennis, şunları kaydetti: "Bence Montoya, gecirdiği tek bir kazanın ardından Formula 1'den ayrılmaya karar vermekle akılsızlık etti. Halbuki iyi bir insan ve iyi bir pilottur. Yine de kendisini anlayabiliyorum, cunki takımdaki pozisyonu biraz karmaşıktı. Bu da işleri zor bir hale sokuyordu."
- ReadBull.net
- Kültür & Yaşam & Danışman
- Spor
- Spor Haberleri
- Dennis: 'Montoya F1'den ayrılmakla akılsızlık etti'