Haas takım patronu Guenther Steiner, 2021 icin planlanan değişikliklerin tum sorunları cozmeyeceğini, bu yuzden 2020'de planlanan farklı format deneyimlerini desteklediğini soyledi. Formula 1'in patronları 2020'de ters grid gibi farklı formatları test etmeyi planlıyorlar ancak ters grid fikri pilotlar tarafından pek destek gormuyor. konuşan Steiner, "Bazen bazı şeyleri deneyimlemeniz gerekir cunku aksi takdirde denemeden o fikirlerin calışıp calışmadığını nasıl oğreneceksiniz?" "Simulasyonda calışabilirsiniz ancak o zaman bunu uygulamayacağınızı soylersiniz cunku riskleri gorursunuz. Her değişikliğin bir riski vardır, kimse değişiklik istemez." "Bu yuzden destekliyorum. Test edilip calışmazsa, o zaman durust oluruz ve uzerinde calışmaya devam etmeyiz." "Pilotlar, takımların birbirlerine yeteri kadar yakın olmadığını soylemekte haklılar. Bunu biliyoruz. Bu konuda ne yapabiliriz? Butce sınırı." "Şu anda dahi planlanan butce sınırı aşırı fazla. Bu yuzden ondeki pilotlar bundan mutlu değillerse, takımlarına butce sınırının aşağı cekilmesini soylemeleri gerekir." dedi. FIA ve takımlar, 2021'de 175 milyon dolar butce sınırı olması konusunda anlaştılar. Ancak bazı takımlar bunun dahi yuksek olduğunu belittiler. Steiner, "Pilotların 20'si aynı anda yarışmak istiyor, biz de aynı şekilde. Herkes bu fikir uzerinde calışıyor ancak bunun hızlı bir şekilde olmasını istiyorsak, bunu yapmanın tek yolu butce sınırını daha da azaltmaktır. Bu da buyuk takımlar acısından cok zor." "Bu rakam uzerinde anlaştık, bu yuzden bu sureci yaşamamız lazım. Umarım ilk uc ile aramızdaki fark, en azından şimdikinden daha az olur." "Her zaman formatlar konusunda deneyim yaşayabiliriz. Yanlış bir şey yaptığımızı duşunmuyorum cunku en azından bu şekilde test yaptığımızda, bircok kişi izler ve yorum yapar. Ardından o deneyin işe yarayıp yaramadığına karar verirsiniz." "Kişisel olarak, ters grid yarışına ihtiyac duyduğumuzu duşunmuyorum ancak FOM bunu test etmek istiyor. Biz bu işin bir parcasıyız. Burada onemli olan biz değiliz, sporuz." "Uzman ve organizator olanlar onlar. Bu onların şovu. Bu yuzden gosterinin daha iyi olması yolunda onlara yardımcı olmamız lazım." dedi. İnternet Haber
- ReadBull.net
- Kültür & Yaşam & Danışman
- Spor
- Spor Haberleri
- Steiner: "Yeni formatları denemeye değer"