Alfa Romeo Formula 1'in genc surucusu Juan Manuel Correa, pazar gunu 17 saatlik bir ameliyat gecirdi ve doktorlara gore operasyon başarılıydı. Correa, gecen ayki Spa Formula 2 yarışında Anthoine Hubert ile buyuk bir kazaya karışmış ve ardından yoğun bakıma alınmıştı. Sauber Junior Team surucusunun bacaklarında ciddi yaralanmalar vardı ancak ciğerleri sıvıyla dolu olduğu icin yaşam destek unitesine bağlı olarak yapay komaya alındı. Correa'nın ciğerleri iyileşti ve ilaclarla birlikte yeniden toparlandı ve ardından kendisine bacağının bir bolumunun ampute edilmesi (kesilmesi) teklif edildi ancak genc surucu bunu kabul etmedi. Şimdi Correa'nın 17 saatlik bir ameliyat gecirdiği duyuruldu. Kazadan sonra ilk kez konuşan Correa, perşembe gunu yayınlanan acıklamada şu ifadeleri kullandı: "Gectiğimiz birkac hafta, daha once yaşadığım her şeyden daha ağır ve daha zordu. Ayrıca sağ bacağımın geleceğinin hÂl belirsiz olduğunu ve hem cok uzun hem de karmaşık bir rehabilitasyon surecinin beni beklediğini anlıyorum. Her şeyden once, beni cokca destekleyen tum insanlara teşekkur etmek istiyorum. Kalbimin en derinlerinden teşekkur ederim, pozitifliğiniz gercekten fark yarattı. ” Doktorlar, pazar gunku ameliyatın başarılı gectiğini doğruladılar ancak sonraki 72 saatin oneminden bahsettiler. Acıklamada, "Ameliyat esnasında doktorlar beklenenden daha fazla kemik parcası cıkarmak zorunda kaldılar ve ceşitli kan damarları problemlerini cozduler. Ancak daha sonra ameliyatın temel amacına ulaşıldığını soylediler." "Yine de ameliyattan sonraki gunler de cok stresliydi, cunku sonraki 48-72 saat ameliyatın sonucu icin cok onemliydi. Perşembe gunu ve dolayısıyla ameliyattan 72 saat sonra doktorlar başarılı gectiğine guveniyorlar." "Juan Manuel hÂl Londra'da bir hastanede kalmak zorunda ve iki hafta icerisinde daha az karmaşık bir ameliyat daha gecirecek. Doktorlar yaklaşık altı hafta icinde hastaneden ayrılabileceğini duşunuyor.” denildi. Surec hÂl tamamlanmış değil ancak en kritik kısım tamamlanmış gibi gorunuyor. “Sonrasında iyileşmeye giden yola cıkacak. Ertesi yıl ise sağ ayak ve bileğini tamamen kullanabilmesini sağlamak amacıyla fizik tedavi, rehabilitasyon ve duzeltici ameliyatlarla dolu olacak." İnternet Haber