Formula 1 takımlarından McLaren'in genc surucusu Lewis Hamilton, kendisini bu sezon şampiyonluğu kazanmaya daha yakın gorduğunu soyledi. Antrenman turları sırasında gazetecilere demec veren 23 yaşındaki pilot, gecen yıl uzerinde buyuk baskı olduğunu, ancak bu sene daha az baskı hissettiğini belirtti. Gecen sezon kanıtlaması gereken cok fazla şeyler olduğunu ifade eden Hamilton, şunları kaydetti: ''Basın surekli 'Başarabilir mi, başaramaz mı' sorusuna cevap arıyordu. Şuna da eminim ki, takım icerisindeki insanlar bile bu sorunun cevabını merak ediyorlardı. Test suruşlerinde gayet hızlıydım, fakat yarışmak cok farklı bir durum. İnsanlar, yarışta başarısız olmanız icin bekler. Bu yıl benim icin daha kolay gececek. İnsanlar benim ne kadar iyi surebildiğimi biliyorlar ve ben de artık bilmediğim bir dunyanın icerisine girmiyorum. Bu yıl, bu işi yapabileceğime dair kendimde de en ufak bir şuphe yok ama bu, sadece işi yapabileceğim anlamına gelmesin. Bu, aynı zamanda dunya şampiyonluğunu da kazanmak istediğimi belirtir.'' Hamilton ayrıca, ''Ferrari, gecen sene benden saniyenin 10'da 3'u veya 4'u oranında onumdeydi. Bu sene de cok iyi bir arabaları var, ancak bu kez araclarımız eşit'' dedi. Gecen yıl 4 yarış kazanan Hamilton, sezonu 1. olarak tamamlayan Ferrari surucusu Kimi Raikkonen'in sadece 1 puan gerisinde ikinci sırada yer almıştı. Formula 1'de sezon, 16 Mart'ta yapılacak Avustralya Grand Prix'si ile başlayacak. Kaynak : AA __________________