Honda pilotu Jenson Button, Formula 1 sezonunun acılış yarışında puan almalarının zor olduğunu soyledi. Button, 16 Mart'taki Avustralya yarışı oncesinde kayda değer ilerleme sağladıklarını, ancak bu gelişimin Melbourne'da puan almaya yeteceğini tahmin etmediğini soyledi: "Halen kimse Honda'nın yerini kestiremiyor. Aslında bu belirsizlik bir heyecan yaratmıyor değil. Puan icin mucadele edebileceğimizi duşunmuyorum ama farkı kapatıyoruz. Sanırım şu an orta sıra takımlarından yavaş olan grubun icindeyiz." Honda, F1'de ilk ve tek zaferine 2006 yılında Macaristan'da Button ile ulaştı ancak gectiğimiz sezona ancak altı puan toplayarak buyuk hayal kırıklığı yarattı. Japon takımı, kış testlerinde de oldukca yavaş bir goruntu sergiledi. Ancak takımın Brezilyalı pilotu Rubens Barrcihello, Melbourne ayarlarıyla ve yeni aerodinamik parcalarla yaptıklarını Jerez'deki son ozel testte ciddi gelişme sağladıkları goruşunde: "16 yıllık Formula 1 kariyerimde, gectiğimiz haftaki testte olduğu kadar buyuk bir ilerleme hic gormedim. Aracta gozle gorulur iyileşme var." Button, ruzgar tunelinde denedikleri parcaların, şasiye beklendiği gibi uyum sağladığını vurgulayarak, "şimdi duzgun bir yarış arabamız var. Pistte de beklediğimiz gibi olursa cok sevineceğiz. Hafta sonunu merak ve heyecanla bekliyorum" dedi. Takım şefi Ross Brawn, kış testlerindeki yavaş zamanların, arac hakkında yanıltıcı bir izlenim yarattığını ifade ederek, "uzun vadede buyuk takımların elde ettiği başarıları yakalamamamız icin bir engel yok" diye konuştu. Kaynak __________________