McLaren pilotu Lewis Hamilton, 2008 Avustralya Grand Prix'sini kariyerinin en buyuk zaferi olarak yorumladı. Sadece yedi aracın finişe ulaştığı Formula 1 2008 sezonunun acılış yarışı Avustralya GP'sini McLaren pilotu Lewis Hamilton kazandı. Dort yarış kazandığı caylak sezonunun tesaduf olmadığını kanıtlayan 23 yaşındaki İngiliz pilot pole position'da başladığı mucadelede ciddi bir baskı yaşamadan birinciliğe ulaştı. Hamilton, guvenlik aracının uc kez piste girmesiyle her defasında yok olan avantajını yeniden yakalayarak soğukkanlı bir suruşle ilk sırayı aldı. Gecmişte Ayrton Senna ve Alain Prost gibi buyuk şampiyonlarla calışan McLaren'in şefi Ron Dennis, Hamilton icin, "hatasız bir yarış cıkardı. Onu bu kadar iyi yapan disiplin anlayışı. Formula 1'deki en deneyimli pilotlar icin bile en zoru onde gitmektir, cunku o pozisyonda yapılacak bir hatanın pahalıya mal olacağını bilirler" ifadelerini kullandı. Caylak sezonunu şampiyon Kimi Raikkonen'in sadece bir puan gerisinde bitiren Hamilton, Avustralya'daki birinciliğini kariyerinin en buyuk zaferi olarak değerlendirdi: "Bu yarış daha once elde ettiği dort birinciliğin de uzerinde Cunku bircok konuda geliştiğimi hissediyorum. İkinci sezonumda bazı hedefler belirledim ve kendimi daha yoğun bir baskı altına aldım. "Mukemmel olduğumu soyleyemem. Ama lastikleri idare etme, hızımı ayarlama ve arac icinde rahat olma gibi konularda en iyi yarışımı cıkardım diyebilirim." Lewis Hamilton, go-kart yıllarındaki takım arkadaşı Nico Rosberg'in yarışı ucuncu bitirmesinin mutluluğunu ikiye katladığını sozlerine ekledi: "Formula 1'de birlikte yarışıp birincilikle kazanmayı ve podyumda beraber olmayı hayal ederdik. Cocukluk hayallerimizi gercekleştirdiğimiz icin cok mutluyuz." __________________