Valentino Rossi, MotoGP’nin etkileyici caylağı Fabio Quartararo’nun bu kadar guclu olmasını kimsenin beklemediğini soyledi. MotoGP efsanesi Rossi, bu sene MotoGP’ye adım atan Quartararo’nun guclu olmasını beklediğini, ancak bu kadar guclu olmasını da beklemediğini soyledi. Petronas Yamaha’da mucadele eden genc Fransız surucu, Buriram’da bu seneki dorduncu pole pozisyonunu elde etti ve yarın beşinci podyumunu ve ilk galibiyetini kovalayacak. Rossi, “Quartararo bu sezon cok etkileyici, cunku onun guclu olmasını bekliyordum. Cunku o 15 yaşındayken bile harikaydı. Ozel bir iş yaptı ancak bu kadarını gercekten beklemiyordum.” “Sanırım bunu kimse beklemiyordu. O cok hızlı, guclu, hata yapmıyor ve gelecekte cok, cok guclu olabileceğini duşunuyorum.” “Yamaha’yı cok iyi suruyor cunku cok temiz suruyor ve frenlemede cok guclu olduğunu duşunuyorum. Cunku motosikleti cok iyi durdurabiliyor.” dedi. 20 yaşındaki Quartararo, sezon başından beri fabrika Yamaha suruculeri Rossi ile Maverick Vinales ve takım arkadaşı Franco Morbidelli’ye gore 500rpm daha duşuk devire sahipti. Ancak sezonun geri kalanı icin bu eksik olan 500rpm kendisine verildi. Quartararo, Buriram’da pole pozisyonuna uzanırken, ilk denemesinde duşen Rossi ancak dokuzuncu olabildi. Rossi, “Uzucu bir sonuc oldu cunku daha iyi yapacak potansiyelimiz vardı, cunku dorduncu antrenmandaki hızım oldukca iyiydi ve ilk beşten start almayı istiyorduk.” “Ne yazık ki ilk denememde bir hata yaptım. O viraj biraz kritik cunku cok tumsekli, ancak sanırım biraz genişten aldım ve on tarafı kaybettim.” “Diğer motosikletle tekrar piste cıkacak zamanım vardı, ancak diğer motosiklet biraz farklıydı ve aynı lastiğe sahip değildik.” “Ucuncu cizgiden başlamak her zaman zordur, ancak yarış tempom oldukca iyi. Yarın kuru bir yarış olmasını umuyoruz ve guclu olmaya calışacağız.” şeklinde konuştu. “Doktor” lakaplı Rossi, suruculer şampiyonasında şu anda Vinales ile Quartararo arasında altıncı sırada yer alıyor. İnternet Haber