Marc Marquez, Buriram’daki sıralama turlarında 5. virajda kaza yapma şansının yuksek olduğunu bilmesine rağmen zorladığını soyledi. Honda surucusu Marquez, pole pozisyonunu alabilecek bir turla gelirken 5 virajda kaza yaptı ve sıralama turlarını ucuncu sırada tamamladı. Marquez, “4. virajda motosiklet titriyordu ve 5. viraja geldiğimde kaliperler acıktı ve fren yaptım. Ancak onceki turda olduğu gibi frenlemiyordum ve viraja daha yuksek hızla girdim.” “Cok hızlı olduğumu fark ettim, ancak son turlardaydık ve hızlı turumdaydım.” “Kaza yapabileceğimi biliyordum, ancak yine de denedim.” “Frenleme noktasına geldiğimde kaza yapma şansımın yuksek olduğunu anlamıştım.” şeklinde konuştu. Marquez, sıralama turlarının ikinci seansında 5. virajda kaza yapan uc surucuden biriydi. Kaza yapan diğer suruculer ise, pole pozisyonunun sahibi Fabio Quartararo ve Valentino Rossi’ydi. Yamaha surucusu Rossi 5. virajın kritik olduğunu, cunku cok tumsekli olduğunu belirtti. Tumsek konusu, cuma gunu guvenlik komisyonunda goruşuldu ve bazı suruculer bunu eleştirdi. Pramac Ducati surucusu Jack Miller, “Durust olmak gerekirse bu viraj b*ktan bir viraj.” dedi. Marquez, bu tumsekte kaza yaptığını ancak kazanın sebebinin tumsek olmadığını soyledi. Marquez, “5. virajda kucuk bir tumsek var. Ancak sorun, tumsek değil. Kaza, benim hatam yuzunden oldu.” dedi. Quartararo ise, tumseğin kendisi icin sorun yaratmadığını soyledi. Quartararo, “5. virajda kucuk tumsekler var, ancak tumsekler herkes icin aynı.” “Suruş yaparken, kendinizi viraja gore adapte ediyorsunuz ancak bu viraj benim icin buyuk bir sorun değil.” “Benim acımdan, biraz fazla zorluyordum. Aynı virajda kaza yaptık, ancak kazamız aynı şekilde değildi.” “Frenlemede biraz limitteydim.” dedi. İnternet Haber
- ReadBull.net
- Kültür & Yaşam & Danışman
- Spor
- Spor Haberleri
- Marquez, sıralamalarda kaza yapma şansının yuksek olduğunu biliyormuş