Naoki Yamamoto, Toro Rosso Formula 1 takımıyla Japonya'da piste cıkmaya hazırlanıyor. Honda surucusu Naoki Yamamoto, 2010'dan bu yana Super GT ve Super Formula'da yarışıyor. 2015'te Super GT'yi ucuncu bitiren Yamamoto, gecen yıl Jenson Button'la birlikte şampiyon olmuştu. Japon surucu, Super Formula'da ise 2013 ve 2018 yıllarında şampiyon olmayı başardı. Honda, şu anda Formula 1'de Red Bull ve Toro Rosso'ya motor sağlıyor ve bu yuzden ozellikle surucu tarafında da tarafların bazı ortaklıkları kurması bekleniyor. Bu kapsamda ilk adım Honda surucusu Yamamoto'nu Toro Rosso'nun direksiyonuna gecmesiyle atılacak. Toro Rosso henuz resmi olarak acıklamadı, ancak Yamamoto, Japonya GP'deki ilk seansta STR14'un direksiyonuna gececeğini doğruladı. Acıklama Toro Rosso'nun YouTube hesabındaki bir video ile duyuruldu ancak yayınlandıktan kısa bir sure sonra yayından kaldırıldı. Super GT'de Yamamoto ile calışan Button, "Bu adamın F1'de olması gerektiğini duşunuyorum. İster ya da istemez, benim goruşum bu." demişti. Bu Yamamoto'nun ilk Formula 1 deneyimi olacak. İnternet Haber
- ReadBull.net
- TV, Sinema, Sanat ve Spor
- Spor
- Spor Haberleri
- Yamamoto, Toro Rosso ile Japonya'da piste cıkacak