Yamaha MotoGP surucusu Valentino Rossi, Tayland GP ısınma turlarındaki iyi performans gostermesi ama aynı şartlarda yapılan yarışta geride kalmasından oturu hayal kırıklığı yaşadığını soyledi. Yamaha fabrika takımı surucusu Maverick Vinales ve Petronas uydu takımı surucusu Fabio Quartararo, Buriram'daki yarışta iyi bir performans gosterdiler ve hem sıralama turlarında hem de yarışta ilk uc icerisinde yer almayı başardılar. Anca Rossi, arka yol tutuşla ilgili problemlerin ardından yarışı ancak sekizinci sırada bitirebildi. Yedi kez MotoGP şampiyonu, ısınma turlarında hızlı olup, yarışta geride kalmasının ardından hayal kırıklığını gizlemedi. Rossi, "Maalesef son yarışlara cok benzer bir yarış oldu cunku aşağı yukarı benzer problemler yaşadım. Birkac turun ardından cok erken bir noktada arka tarafın yol tutuşuyla ilgili zorlanmaya başladım ve lastikler daha cok zorlanıyordum. Tutuşu kaybettim, performansı kaybettim ve yavaşlamak zorundaydım." "Bir başka zorlu yarış daha oldu. Uzuntu verici bir durum cunku bugun ısınma turlarında iyi şeyler bulmuştuk, motosikleti biraz değiştirmiş ve biraz yol tutuş bulmuştuk." "Kullanılmış lastiklerdeydim, 19 turun ardından bazı iyi turlar attım ve bu yuzden daha iyi bir yarış cıkarmayı umuyorum." "Yarışta aynı lastiklerle, onların yenileriyle yarıştık ama maalesef zorlandık. Aşağı yukarı son yarışlarda hep boyle sorunlar yaşıyoruz." dedi. Rossi, motosikletteki sorunun cok acık olduğunu ve sorunu anlayabilmek icin uzun bir toplantı yapıldığını ve şimdi Motegi'deki bir sonraki yarış icin bazı cozumler deneyeceklerini soyledi. "Yapabileceğimiz bazı şeyler var ve Motegi'de bunları yapacağız. Cunku bugune bakarsak ilk uc hızlıydı. Oysa ısınma turları iyiydi, kullanılmış lastiklerdeydim ve mesela Andrea ve Alex'in olduğu dordunculuk icin savaşabiliyordum. Ama maalesef yarışta oyle değildi." Ote yandan yarış boyunca podyum savaşında yer alan Vinales de, arka tarafın yol tutuşuyla ilgili sorunlar olduğunu doğruladı ve Yamaha'yı harekete gecmeye cağırdı. "Cok mutluyum, sonuctan memnunum, şu anda cok fazla tutarlılık yakalıyoruz, ama şimdi takımın gelişmesi gerekiyor. Cunku yarışın başında tutuş duşuktu, ozellikle arkada cok duşuk bir tutuş vardı. Sonrasında durum daha iyi oldu, ama başlangıcta arka tarafta cok zorlandım." "Yamaha'nın gelişmesi gerekiyor, şimdi bunu yapmanın tam vakti. Zorlanıyoruz, motosikletten en iyisini cıkarmaya calışıyoruz, bunu nasıl yapacağımızı biliyoruz. Japonya'da bunu yapmalıyız. Bence bu bizim icin gercekten iyi bir pist ve her zamankinden daha fazla zorlamaya calışacağız." İnternet Haber