Fabio Quartararo, son virajda Marc Marquez’e kaybettiği Tayland Grand Prix’sinin, Misano’da kaybettiği yarışa gore daha gore “sinir bozucu” olduğunu soyledi. Petronas Yamaha’nın genc surucusu yarışı starttan itibaren ilk sırada goturdu, ancak Marquez son turun 3. virajında liderliği ele aldı. Quartararo, Marquez’e son virajda atak yaptı ancak Marquez viraj cıkışında tekrar liderliği eline gecirerek yarışı kazandı ve şampiyonluğunu ilan etti. Misano yarışında da son turda Marquez’e gecilip galibiyeti kacıran Quartararo, tekrar kaybetmenin “gercekten sinir bozucu olduğunu” soyledi, ancak MotoGP’nin “referans” surucusuyle savaşmasının kendisini mutlu ettiğini belirtti. Misano’nun mu yoksa Tayland’ın mı daha cok acı verdiği sorulduğunda Quartararo, “Misano. Son virajda hicbir şey denememiştim. Burada denedim.” “Onu gectim, ancak viraja girip cizgiyi kapatıp kapatmayacağını bilmiyordum ve onun lastiğini gordum ve damalı bayrağa bu kadar yakınken kaybetmek gercekten sinir bozucu.” “Yani, gercekten sinir bozucu ancak Marc ile savaşmaktan gercekten mutluyum, cunku Austin dışında bu sezon her zaman podyumda olduğunu ve yıllardır MotoGP’deki referans olduğunu biliyoruz.” “Son virajda bir şey denemek istedim. Eğer denemeseydim, Japonya yarışına kadar uyuyamazdım. Bu yuzden son viraja kadar denedik ve adım adım daha da tecrube kazanıyoruz.” “Strateji, Misano’dakiyle aynıydı. Yarışa liderlik etmek istiyorduk ve ondeyken iyi hissettim.” şeklinde konuştu. Bu hafta sonu Yamaha, kat edilen mesafeden tasarruf yapılması amacıyla sezon başından beri 500rpm duşuk gucle mucadele eden Quartararo’ya bu eksik olan 500rpm’i vermişti. Bununla beraber elde edilen kazanım cok buyuk olmasa da Quartararo, bunun Buriram’daki duzluklerde “biraz” yardımcı olduğunu belirtti. Bu ekstra 500rpm hakkında konuşan caylak Quartararo, “Yarışta onumde kimse yoktu, bu yuzden bunu değerlendirmek gercekten zor.” “Ancak elbette 26 turda biraz kucuk duzlukte, biraz da arka duzlukte farkı hissettim.” “Yani yardımcı oluyor ve burası, Yamaha icin gercekten iyi bir pist. Ancak bu kadar iyi olmayı beklemiyorduk, cunku Honda’nın duzluk hızı bu sene cok gelişti.” “Sonuctan ve galibin sadece 0.2 saniye arkasında kalmamdan oturu gercekten mutluyum.” İnternet Haber