Renault Formula 1 takım patronu Cyril Abiteboul, McLaren ile 2021 ve otesi icin daha yakın bir ortaklık kuramamalarının, “kaybedilen bir fırsat” olduğunu kabul etti. Mevcut anlaşmayı 2020 otesine uzatma goruşmelerinde Renault, iki takım arasında kuralların izin verdiği belli alanlarda iş birliği yapmalarını sağlayacak guclu bir ilişki onerdi. Ancak McLaren sadece motor tedarik anlaşmasına sadık kalmayı tercih etti ve 2014’te bıraktığı Mercedes motoruna donme kararı aldı. Abiteboul, eğer birlikte devam etselerdi Renault’nun gelecek yıllarda daha iyi bir pozisyonda olabileceğini ve McLaren’ın istediği duzenlemeyi kabul edip, daha yakın şekilde calışıp bilgi paylaşabileceklerini soyledi. Ancak Abiteboul, Enstone merkezli takımın şimdikinden daha kotu olamayacağını duşunuyor. “Ortaklığa olan yaklaşımımız temelinde, birlikte daha guclu olabilirdik diye duşunuyorum.” “Bu olmadan, olabileceğimizden daha zayıfız. Yani bana gore bu, kaybedilen bir fırsat.” “Ancak bu, bizi bugun bulunduğumuz pozisyondan farklı bir yere koyan bir şey değil.” “Şu anda, McLaren ile aramızda bu tur şeyler konusunda hicbir şey olmuyor, yani bir değişiklik yok, gelişim yok ancak herhangi bir bozulma da yok. Sadece her zamanki gibi calışmaya devam etmeliyiz.” “McLaren’a onerdiklerimizin biraz sıra dışı olduğunu kabul ediyorum, ancak takımların iş birliği yapmaları konusunda biraz daha acık olmaya calışıyorum. Haas ve Ferrari’nin harika bir calışma modeli var, bu sadece iki takım arasındaki farklı bir iş birliği modeliydi.” “Yani bu kaybedilen bir fırsat, ancak ne yapmamız gerektiğini de biliyoruz ve her konuda tek başına olan bir takım olarak calışabilme yeteneğine sahibiz.” Abiteboul, iki takımın birlikte calışması halinde ilk uc takımla olan fark kapatabileceklerine inanıyor. "Bence McLaren icin durum cok basit, onlar anlaşılır ve basit bir muşteri ilişkisi istiyor. Bize sundukları şey bu." "Bir tedarikci istediler ve Mercedes tartışmasız cok iyi bir tedarikci. Mercedes kendi standartlarında anahtar teslim bir uniteye sahip ve McLaren sadece kendi şasisine odaklanabilecek. Bu mantıklı." "Bizim teklifimiz, cok daha fazlasını paylaşabileceğimiz bir ortaklık uzerineydi. Motor entegrasyonu ve şasi kurulumu hakkında daha cok bilgi paylaşmak uzerineydi." "Bulunduğumuz yere bakarsanız McLaren'ın cok yakınındayız, aramızda neredeyse hicbir şey yok. Ama bizimle diğer buyuk takımlar arasında dunyalar var." "Bizim icin bu ilişkinin amacı bu farkı azaltmaya calışmak, bunun icin de ekipmanlar, ayarlar ve tesisler hakkında daha fazla sinerji oluşturmaktı." "Aynı zamanda Formula 1'in gittiği yone bakarsak, standart parcalarla beraber birlikte olmak icin pek cok fırsat var. Bunu yaparken pist ustunde ust duzey takımlarla aradaki farkı azaltmaya calışıyoruz. Bizim yaklaşımımız buydu." "Bu yuzden stratejik bir ortaklıktan bahsediyordum. Bu kucuk bir takım veya Renault'nun B takımı anlamına geliyor, bu acık şekilde olmayacak, bu yuzden bunu hic duşunmedik ya da denemedik. Yine de bu yaklaşım McLaren icin pek de ilgi cekici değildi." İnternet Haber