Stoffel Vandoorne, şu anda Formula 1'e donuş yapmayı duşunmediğini soyledi. Bu yıl Formula E'de Formula 2 şampiyonu Nyck de Vries ile takım arkadaşı olacak olan Vandoorne, McLaren'la gecirdiği iki zorlu yılın ardından Formula 1'e veda etmişti. Gectiğimiz yıl nispeten başarılı bir Formula E sezonu gecirdi ve şimdi Mercedes fabrika takımında mucadele edecek. Seride bir pole pozisyonu ve podyumu bulunan Vandoorne, kariyerinin son galibiyetini de 2016'da Japonya Super Formula'da aldı. Belcikalı surucu, hedefinin Formula 1 olmadığını ve Mercedes'teki gorevine odaklandığını soyledi. Motorsport.com'a konuşan Vandoorne, "Hayır, şu an uzerinde calıştığımı soyleyemem. Durust olmak gerekirse, ilk once tekrar kazanmam gerektiğini hissediyorum." "Bu, son yıllarda ozlediğim bir şey. McLaren'deki iki yıl bu konuda bana yardımcı olmadı. Bircok insan onlarla yaşadığım iki kotu yılı hatırlıyor, ama benim icin hedef tekrar rekabetci olmak ve mumkun olan en kısa surede tekrar kazanmak." "Şimdi en iyi şansım Mercedes ile Formula E'de yarışmak ve odak noktam burası." dedi. Vandoorne ayrıca Lewis Hamilton ve Valtteri Bottas'ı desteklemek icin gelecekte Mercedes Formula 1 takımı icin daha fazla simulator calışması yapmayı bekliyor. “Şu anda hÂl simulatorde calışıyorum, yıl sonuna kadar onlar icin calışmaya devam edeceğim. Sonra radarımda ne olduğunu goreceğiz. Henuz %100 emin değilim, ancak bunun devam etmesini bekliyorum. ” Takım arkadaşı De Vries de Mercedes'te bir simulator gorevine sahip. İnternet Haber