Timo Glock, cumartesi gunu Hockenheim’daki DTM yarışının ilk bolumunu, BMW M4 DTM aracının gevşeyen sol kapısını kapalı tutmaya calışarak gecirmiş. BMW’nin dayanıklılık ve performans anlamında sıkıntı yaşamasıyla beraber zorlu bir 2019 sezonu geciren Glock, hafta sonunun ilk yarışına yedinci sırada başlamış ve ilk turda dorduncu sıraya yukselmişti. Ancak eski Formula 1 surucusu, sol kapısını yerinde tutan uc mandaldan birinin gevşemesi ve giderek daha kotu hale gelmesiyle duzluklerde tek elle suruş yapmak zorunda kaldı. Glock’un, erken şekilde 10. turda pite geldiğinde kapıyı tutarak ilerlediği ve pitte bu sorunun duzeltildiği goruldu. Erken pitle beraber Alman surucu, yarışın sonlarında lastiğinin aşınmasıyla beraber finişe altıncı sırada Glock, “Sanırım ikinci turda kapı birden yerinden cıktı. İlk başlarda yine de cok kotu değildi ancak bir noktadan sonra, turlar ilerledikce kapı daha da acılmaya başladı ve bu beni duzluklerde yavaşlatıyordu.” “Diğer araclarla ilerleyebilmek icin başlarda DRS’yi cok fazla kullanmam gerekti, ancak kapı beni cok yavaşlattı.” “Bu, erken pite gelmemize sebep oldu. Ancak pitten sonra iyi bir hıza sahiptik ve sonlarda tekrar ondekileri yakalayabildik. Ancak guvenlik aracının girmesiyle beraber, diğer suruculer daha yeni lastiklere sahip olduğu icin hayatta kalmaya ve puanlar kazanmaya calıştım.” şeklinde konuştu. BMW motor sporları patronu Jens Marquardt ise, Glock’un yaşadığı sorunun sebebini bilmediğini, ancak bunun bir temas veya sert bir bordur darbesinden kaynaklı olabileceğini belirtti ve surucusunun bu sene cok şanssız olduğunu da soyledi. İnternet Haber
- ReadBull.net
- Spor Forumları
- Spor
- Spor Haberleri
- Glock, kapısını kapalı tutmak icin tek elle suruş yapmış