FIA'dan Schumacher'e odul Dunya Otomobil Federasyonu (FIA), Monako'da duzenlenen odul toreninde, motor sporlarına katkılarından dolayı Michael Schumacher'e FIA Altın Madalyası'nı verdi. Gectiğimiz sezon Formula 1'e veda eden 37 yaşındaki Alman pilot, dun gec saatlerde gercekleştirilen odul toreninde yaptığı konuşmada, motor sporlarından buyuk bir zevk aldığını belirterek, hicbir zaman ayrıca bir motivasyona ihtiyac duymadığını soyledi. 16 yıllık kariyerine Formula 1'de 7 dunya şampiyonluğu sığdıran ve sayısız rekora imza atan Schumacher, başarılarının arkasında her zaman kendisi destekleyen insanların olduğunu soyledi. Monako Spor Klubu'nun Salle des Etoiles salonundaki torende Schumacher odulunu, FIA Başkanı Max Mosley ve Formula 1 İdari Başkanı Bernie Ecclestone'un elinden aldı. Schumacher'in gecmişte benzeri olmayan ve gelecekte de belki bir daha ulaşılamayacak bir kariyere sahip olduğunu belirten Mosley, "Pistteki olağanustu başarılarına ilaveten, Michael yol guvenliği konusundaki tum calışmalarıyla bize buyuk katkıda bulunmuştur" dedi. Eccleston da Schumacher'in bir "super star" olduğunu soyledi. Ecclestone, "Michael'ın başarıları herşeyi anlatıyor. Bu konuda daha fazla konuşmaya gerek yok. Fakat bu başarıların anlatmadığı birşey daha var ki, o da Michael insani yonu. Kendisini destekleyen gercekten hoş bir ailesi var. Şanslı biri. Kendisine gelecek icin en iyi dileklerimi sunuyorum" diye konuştu. Bu arada gecede Formula 1'in en genc cifte şampiyonu olan Fernando Alonso da odul aldı. 25 yaşındaki İspanyol pilot yaptığı konuşmada, "Bu benim Renault adına cıktığım son resmi organizyon. Hem suruculer hem de markalar klasmanında ikinci kez gelen cifte şampiyonluğun ardından bu harika işbirliği sona erecek. Renault'daki kariyerimden dolayı kendimi cok mutlu hissedoyrum. Şimdi yeni bir doneme başlıyorum" dedi. __________________