Alex Wurz, dun duyurduğumuz 'bu sezon Formula 1'den emekli olacağına' dair acıklamaları doğrulayarak, ustelik bu kararını beklenenden de erken uygulayacağını ve Brezilya Grand Prix'sinde yer almayacağını acıkladı. Williams tarafından yayınlanan acıklamasında 33 yaşındaki Wurz, "Formula 1'deki aktif kariyerime son verdiğimi ilan ediyorum. Fanlarıma ve aileme, AT&T Williams'daki herkese, onceki takımlarımda birlikte calıştığım insanlara, medyaya ve kariyerim boyunca beni destekleyen herkese teşekkurlerimi sunuyorum" dedi. Wurz, acıklamasında şunları kaydetti: "Formula 1'deki yoğun mesai surecim boyunca anladım ki, eğer artık ne yaptığınızı sorgulamaya başladıysanız, o zaman işinizi bırakma vaktiniz gelmiş demektir. Acıkcası ben gecen seneden beri bu duşunceler icerisindeyim. Dolayısıyla, daha fazla beklemeden bu kararımı acıklamak istedim. Bu sezon yarışmak ve ozellikle de Kanada'da podyuma cıkmak benim icin buyuk zevkti." "Bundan sonra neler yapabilirim onları duşuneceğim, belki de edindiğim tecrubeleri başkalarına aktarma fırsatı bulurum. Yeniden yarışma ihtimalim de var, ama Le Mans ya da diğer kategorilerde. Bu konuda ceşitli goruş alış verişlerinde ve araştırmalarda bulunuyorum." Wurz, ilk Grand Prix yarışına 1997 yılında Kanada'da cıktı. Daha sonra da, Williams'a gecene kadar yıllarca McLaren'ın test pilotu olarak vazife yaptı. __________________