Lewis Hamilton, Formula 1 kariyerindeki ilk yılını “olağanustu” şeklinde niteleyerek, şampiyonluğu kaybetmenin hayal kırıklığından kısa surede kurtulacağını ve şampiyonluk ruyasının gercek olması icin onunde uzun yıllar olduğunu soyledi. Lewis Hamilton [IMG]http://img99.**************/img99/6878/lhamfacexc0.jpg[/IMG] Formula 1’de caylak olarak bircok rekora imza atan 22 yaşındaki İngiliz surucu sezonun buyuk bir bolumunu lider olarak goturdu. Sezonun final yarışı oncesinde kendine en genc dunya şampiyonu gozuyle bakılan Hamilton, “Acıkcası, bu yarışa kadar sezonun onemli bir bolumunu lider olarak geride bıraktıktan sonra şampiyon olamamaktan dolayı buyuk hayal kırıklığı yaşıyorum” diye konuştu. Hamilton, “Bununla birlikte sonucu şu acıdan değerlendirmek lazım: Bu benim Formula 1’deki henuz ilk yılım. Genel olarak bakıldığında olağanustu bir yıl oldu. Hala cok gencim ve dunya şampiyonluğu hayalime ulaşmak icin onumde uzun yıllar var” dedi. McLaren takımına da ovguler yağdıran Hamilton, “Bu yıl benim icin yaptıklarından dolayı hepsine teşekkur etmem lazım. Onlar olmasaydı, onların yoğun calışmaları olmasaydı, bugun bu durumda olamazdım” şeklinde konuştu. Mercedes-Benz Motor Sporları Direktoru Norbert Haug ise, “Bugunku sonucu değil, şampiyonluğa bu kadar yaklaşan Lewis ve Fernando ile sonuca ulaşmak isterdik” dedi. Haug, “Fakat iki 109 puan, 110 etmiyor. Şampiyonluğu sadece iki puanla kacırdığınızda bu cok sarsıcı oluyor” diye konuştu. Haug, “Bununla birlikte sezon boyunca ozverili calışmalarından dolayı tum takıma teşekkur etmek istiyorum. Takımdaki herkes icin uzucu bir sonuc. Ayrıca dunya şampiyonluğunu kazandıkları icin Kimi ve Ferrari’yi de tebrik ediyorum” dedi.