Raikkonen: 'F1'e yeniden aşık oldum' Kimi Raikkonen, Brezilya'da gelen şampiyonluğu ardından Formula 1'e yeniden aşık olduğunu soyledi. Aralık ayındaki testler oncesinde uzun bir tatile cıkacak olan Fin surucu, gectiğimiz Pazar gunu Mugello'daki şampiyonluk kutlamalarında 30 bin Ferrari taraftarının onune cıkmış ve bir gosteri suruşu yapmıştı. Ferrari'nin resmi internet sitesine acıklamalarda bulunan Raikkonen, "Gulumsemeyi bırakmayacağım gibi gorunuyor. Nereye gidersem gideyim insanlar beni kutluyor. İtalya'da herkes en az benim kadar mutlu" ifadelerini kullandı. Raikkonen, "Carşamba gunu Maranello'daki kutlamalar da harikadıydı. Fakat soylemek Mugello'daki kutlamalar, binlerce taraftarın onunde, cok daha muthişti" dedi. Raikkonen, "Tuscany'daki yarış pistinde, Formula Renault'nun kokpitinde ilk kez bir yarış aracı kullanmıştım. Daha sonra Formula 1'deki ilk yarışım Peter Sauber'le birlikte oldu" diye konuştu. Kariyerinin ilk gunlerindeki duygularını hatırladığını ifade eden Fin pilot, "Sanki aracı bir başkası surdu de ben şampiyon olmuşum gibi... Mugello'daki kutlamalarda sanki ikinci kez şampiyon oldum" diyerek kutlamalardaki coşkuyu dile getirdi. Mugello'da kutlamalara gelen taraftarları gorduğunde Ferrari ailesinin bir parcası olmaktan cok mutlu olduğunu ve buyuk gurur duyduğunu kaydeden Fin surucu, "Hepinize, kalpten, teşekkurlerimi sunuyorum" şeklinde konuştu. Kasım ortasında Barcelona'da başlayacak olan testlerde Ferrari'ye katılmayacak olan Raikkonen, biraz rahatlamaya ihtiyac duyduğunu ve Formula 1'i bir kenara bırakarak dinlenmek istediğini soyledi. Raikkonen, "Formula 1'i biraz unutmaya calışacağım. Faka bu zor olacak. Bu benim icin gercekten cok ozeldi. Diyebilirim ki, F1'e yeniden aşık oldum. Kasım ayında Barcelona'daki testlere katılmayacağım. Ancak Aralık ayında pistlere geri donebilirim. Ferrari'de kariyerimin ikincisi senesine başlamak harika olacak" dedi.