Max Verstappen, Honda'nın kendi ev yarışı olduğu icin sezonun en onemli yarışlarından birisi olan Japonya GP'de kazanmalarının kolay olmayacağını soyledi. Red Bull, sezon arasına ust uste aldığı podyumlar ve başarılı sonuclarla girmişti ancak ikinci yarı pek de iyi başlamadı. Max Verstappen son dort yarışta bir podyum yakaladı ve şimdi Honda'nın kendi ulkesi olan Suzuka'ya gidiliyor. Verstappen hafta sonunda galibiyet hedeflese de bunu başarmanın kolay bir iş olmayacağının farkında. Verstappen, "Ferrari burada cok guclu olacak, cunku cok fazla guce sahipler. Duzlukler hızlı olacaklar, ancak aracımız pistin kıvrımlı kısımlarında yine guclu olacak. Umarım orada yeterince vakit kazanabiliriz." “Suzuka'nın harika bir pist olduğunu duşunuyorum ve burada suruş yapmaktan her zaman zevk alıyorum. Pistin tum genişliğini kullanmak burası icin cok onemli. Eğer virajlardan birini yanlış donerseniz, tum viraj ritmi ortadan kayboluyor." "Suzuka benim icin ozel bir yer olmaya devam ediyor, cunku F1 aracını ilk kez burada, henuz 17 yaşında kullanmıştım. O anı asla unutamıyorum. Ayrıca burada ikinci ve ucuncu olarak iyi sonuclar elde ettim ancak hicbir zaman zafer kazanamadım." "Japon taraflar her zaman cok tutkulu ve bircok seyircinin bizi desteklediğini gormek harika. Bu yıl Honda'nın kendi ulkesi olmasından oturu tamamen ozel bir yarış olacak", “Şimdiye dek Honda ile birkac iyi sonuc elde ettik. Suzuka kesinlikle kolay olmayacak, ama tum Japon fanlar icin mumkun olduğunca iyi bir performans gostermek istiyoruz." dedi. İnternet Haber
- ReadBull.net
- Spor Forumları
- Spor
- Spor Haberleri
- Verstappen: "Suzuka kolay olmayacak"